The Witcher 3 - PC-problemer

CD Projekt RED er klar over tekniske problemer for The Witcher 3 på PC

Utvikleren er i gang med å undersøke hva som har gått feil i spillets store gratisoppdatering.

CD Projekt RED

The Witcher 3: Wild Hunt fikk denne uken en omfattende oppgradering for PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S. Oppdateringen har i stor grad blitt tatt godt imot, men på PC har flere meldt om ytelsesproblemer.

Nå melder CD Projekt RED at utviklerteamet er kjent med problemene. På Twitter skriver studioet at det er i gang med å undersøke hva som går galt, og at det vil dele mer informasjon så snart som mulig.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Spillere forteller blant annet om ustabil bildefrekvens, spesielt ved bruk av strålesporingsfunksjon. I vår kikk på The Witcher 3-oppgraderingen skrev Mikkjell Lønning også at strålesporing var et problem, og anbefalte folk flest å skru av funksjonen for å få en bedre opplevelse.

– Det er en visuell forskjell med strålespring, men det er så krevende at utvikleren må gjøre noen seriøse grep med optimaliseringen før det er vits å bruke. Nå er det fullstendig bortkastet, konkluderte Lønning.

Mens utvikleren pusler med en løsning har frustrerte spillere tatt til sosiale medier og Steam. Mange klager på at oppgraderingen ikke er valgfri, ettersom de ikke lenger kan kjøre The Witcher 3 uten problemer.

Med flere hundre negative anmeldelser på kort tid har Steam valgt å filtrere bort disse som «irrelevant anmeldelsesaktivitet». CD Projekts uttalelser tyder imidlertid på at spillerne er inne på noe. Så gjenstår det bare å se hvor lang tid det går før utvikleren får ryddet opp i problemene.

En nyversjon av det første The Witcher er også på vei.
Spillet bygges opp fra grunnen, med blant annet en åpen verden å utforske »

Siste fra forsiden