The Witcher remake

«Remaken» av The Witcher får en åpen verden – blir et helt nytt spill

CD Projekt letter litt på sløret.

The Witcher 3 hadde store, åpne områder.
CD Projekt RED

Da CD Projekt for en måneds tid siden meldte at de ønsket å bygge en splitter ny versjon av det første The Witcher-spillet, var spillstudioet knappe med detaljer. Nå har de kommet med de første skikkelige detaljene om prosjektet.

Planen er at spillet bygges på nytt fra grunnen av, og at man skal boltre seg rundt i en åpen verden. Ellers skal spillet være historiedrevet og være et enspillerspill, i tråd med de andre spillene i serien.

The Witcher: Enhanced Edition. Remaken kommer nok til å se ganske annerledes ut.
CD Projekt RED

Spillet skal også bruke samme teknologibase som den nye The Witcher-trilogien, som CD Projekt RED spikker på for tiden. Nyversjonen av det første spillet i serien utvikles i hovedsak av polske Fool's Theory som nylig slapp Outsiders, og har flere av de opprinnelige The Witcher-utviklerne på laget.

Det nye informasjonsdryppet kommer fra en investoroppdatering, og en påfølgende samtale der CD Projekt-topp Adam Kiciński fortalte litt mer om studioets fremtid.

LES OGSÅ: Slapp detaljer om tre nye The Witcher-spill »

Stor endring

Da The Witcher kom ut i 2007 var det et spill med avgrensede områder, fordelt på flere kapitler. Oppfølgeren The Witcher 2: Assassins of Kings fulgte i samme fotspor, før serien tok et sprang til flere store åpne områder med The Witcher 3: Wild Hunt. Spillet besto fremdeles ikke av én åpen verden, men flere store områder som hver for seg var mer i tråd med sandkasseformelen enn forløperne.

Kampsystemet i The Witcher var ganske spesielt, med rytmiske museklikk. Antageligvis får vi noe nytt i denne omgangen.
CD Projekt RED

At en nytolkning følger mer i tråd med The Witcher 3, som åpnet opp verdensomfanget betraktelig, er ikke overraskende, men vil antageligvis endre strukturen en god del.

Den nye versjonen av The Witcher er fremdeles flere år unna, og en konkret slippdato er ikke klar.

CD Projekt har mange jern i ilden for tiden. På lista over prosjekter de jobber med – i tillegg til denne nyversjonen – finner vi en ny The Witcher-trilogi, en oppfølger til Cyberpunk 2077 og en helt ny spillserie.

LES OGSÅ: Det nye The Witcher-spillet kommer tidligst i 2025 »

LES OGSÅ: Tredje sesong med The Witcher på Netflix kommer sommeren 2023 »

Siste fra forsiden