Warhammer møter amerikansk fotball

Det taktiske sportsspillet Blood Bowl får oppfølger.

Spillutvikleren Cyanide og utgiveren Focus Home Interactive har kommet med en kortfattet annonsering av Blood Bowl 2. Spillet skal ha vært under utvikling i cirka ett år, og er i likhet med sin forgjenger et fantasy-basert taktikk/strategispill hvor den blodige idretten Blood Bowl står i sentrum.

Blood Bowl er hentet fra Warhammer-universet, og er en slags variant av amerikansk fotball. Her møtes orker, alver, mennesker og andre fantasivesener til dyst på gressmatta, og det er slett ikke garantert at alle spillerne overlever.

Lite informasjon

Vi har ikke fått særlig mye konkret informasjon om det nye spillet, og det eneste Focus Home Interactive har sluppet er en teaser-film hvor vi får stifte bekjentskap med kommentatorene i spillet. Disse er vampyren Jim Johnson og orken Bob Bifford, som selv har en fortid som stjernespiller i Blood Bowl.

Utvikler Cyanide har lang erfaring med Blood Bowl. I 2005 lanserte de Chaos League, et spill som opprinnelig var ment som en digitalisering av brettspillet Blood Bowl. Etter hvert kom det til mellom Cyanide og Blood Bowl-eier Games Workshop, men det hele endte overraskende fornuftig: Games Workshop tok over eierskapet av Chaos League, mens Cyanide fikk lage offisielle Blood Bowl-spill slik de hadde ønsket hele tiden.

I 2009 kom Cyanides første offisielle Blood Bowl-spill, som senere har blitt relansert i stadig forbedrede utgaver. Men nå er det altså endelig tid for en ordentlig oppfølger. Den første teaser-filmen ser du under artikkelen.

Les også: Total War-skaperne med Warhammer-lisens
Les også: Space Hulk blir dataspill igjen

Her var det ikke mye å bli klok på.

Siste fra forsiden