Warren Spector ute med Donald-tegneserie

Spillskaperens tegneseriebidrag dukker opp i denne ukens Donald Duck & Co.

Den velrenommerte spilldesigneren Warren Spector har kommet opp med en idé til en åtte-sider lang Donald-historie i ukens utgave (nr. 47) av Donald Duck & Co. Historien er forfattet av den danske tegneserieforfatteren Peter Snejbjerg og tegnet av Paco Rodriques, og handler om et rollebytte mellom Donald og Skrue. Dette kommer frem i et presseskriv fra Disney.

Etter at Donald kludrer til sin banale jobb nok en gang, hevder en frustrert Onkel Skrue at dette burde være den enkleste jobben i verden. Donald svarer med et surmaget stikk om at en lederjobb ikke krever noen verdens ting. Dermed bytter de to jobb for en dag for å bevise at den andres jobb er bare barnemat.

Spente aktører

Den norske redaktøren for Donald Duck & Co., Marius Molaug er spent på samarbeidet:

– Warren er en smart kar, og vi ser alltid etter talentfulle folk som kan holde vårt ukentlige univers i live, forteller han i e-posten.

Ukens Donald Duck & Co. inneholder en godbit fra Warren Spector (Bilde: Disney)

Spector er på sin side er henrykt over å få muligheten til å jobbe med et annet medium enn spillmediet:

– Jeg har vært en tegneseriefan hele livet, og har aldri sluttet å lese de. Som et resultat av at jeg fikk muligheten til å lage et Mikke Mus-spill (det kan ikke være noen annen grunn!), har jeg fått muligheten til å følge i Carl Barks fotspor og skrive noen Disney-serier med de velkjente endene. Og for et eventyr det var! Jeg lærte mens jeg jobbet med det, akkurat hvor ulikt det er å fortelle en historie i et videospill og i en tegneserie. Jeg bare håper at jeg i mitt første forsøk har gjort Barks, Skrue, Donald og Disney-fansen stolt, og at mitt første forsøk ikke blir mitt siste, utbroderer Spector i presseskrivet.

Godt plattformspill

Warren Spectors spillstudio, Juncction Point, har nylig gitt ut Epic Mickey 2: The Power of Two. Plattformspillet, som lener seg en del på bevegelseskontroller, fikk en god omtale her på Gamer.no.

– Epic Mickey 2: The Power of Two er en håndsrekning til Disney-fans, men vil være god plattformmoro for mange. Har du ikke PlayStation Move? Fortvil ikke. Du vil helt fint kunne spille uten, konkluderte anmelder Ina Berg Larsen.

Les også: Anmeldelse: Epic Mickey 2: The Power of Two Les også: – Jeg vil lage dype mobilspill

Siste fra forsiden