– Watch Dogs kommer før juleferien

Lekkasje pirrer med «neste-generasjons eventyr».

Spillbloggen Kotaku har fått huket tak i markedsføringsmateriale som peker sterkt mot lanseringen av det mystiske åpen-verden-prosjektet Watch Dogs. Ubisoft-spillet har gått i dvale siden den imponerende visningen under fjorårets E3-messe, men alt tyder nå på en lansering før julen ringer inn i år.

Om det lekkede markedsføringsmaterialet er til å tro på skal spillet også komme til «alle hjemmekonsoller» – lukter vi en utgave til neste PlayStation og Xbox?

Det sannsynlige scenarioet underbygges videre av det som virker å være et særlig utvalgt sitat fra spillmediet G4TV fra E3-messen 2012:

– Et virkelig neste-generasjons eventyr, lyder sitatet fra G4TVs artikkel.

Som Kotaku dog påpeker er påstanden om «alle konsoller» veldig vag. Spørsmålet er om stadig neglisjerte Wii U og den kommende mikrokonsollen Ouya får snappet opp spillet, eller om det er forbeholdt de to gigantene og Windows. Fra før av vet vi jo at Windows, Xbox 360 og PlayStation 3 skal få spillet.

Kommer det Wii U-versjon?

Watch Dogs.

Da vi fikk et omfattende intervju med spillprodusenten Dominic Guay under messen i fjor fortalte han at de undersøkte Wii U-plattformen den gang – noe som for oss virket som en logisk plattform etter å ha sett iPad-integrasjonen der mottoet er å ha en sammenkoblet verden.

Gamer.no: – Den nye kontrolleren må da være en naturlig match med det dere prøver å gjøre med sammenkoblinger og slikt?

– Joda, og vi har jo et ønske om å støtte så mange plattformer so mulig, så vi kommer definitivt til å se om vi kan gjøre noe med Wii U, lød det fra produsenten.

Det er ventet at Microsoft og Sony kommer til å vise nye konsoller snarlig – særlig Sony. I skrivende stund er det litt over to døgn til Sony disker opp med spillsirkus i New York. Ingen vet helt sikkert hva som står på agendaen under PlayStation Meeting 2013, men om det ikke er annonseringen av neste konsoll kommer nok Sony til å slite litt med å forklare blestingen de har drevet med de siste dagene.

Les også: – Du velger hvordan du vil spille Watch Dogs Les også: Spennende E3-overraskelse fra Ubisoft

Siste fra forsiden