Wii U får regionlås

Du kan bare glemme å importere japanske spill.

Mens grensene mellom land og regioner gradvis brytes ned i verden forøvrig, blir spillenes verden stadig mer oppdelt. Derfor er det nok få som lar seg overraske over at Wii U får en regionsperre som betyr at du ikke uten videre kan spille japanske og amerikanske spilll på din europeiske modell.

Nyheten stammer fra det japanske spillbladet Famitsu, via IGN. Dette oversatte sitatet fra Famitsu er ikke til å misforstå:

– Det som kan spilles på Wii U begrenses av en regionlås. Programvare som ikke har blitt solgt i samme region kan ikke spilles.

Nintendo har regionlåst systemene sine helt siden debutkonsollen Nintendo Entertainment System, men noen av plattformene deres har ikke vært låst på denne måten. Nintendo DS var for eksempel sonefri, noe som førte til at mange europeiske spillere lot seg friste til å importere japanske snadderspill som ikke ble lansert i Europa.

Wii U lanseres i Europa den 30. november i år. Systemet vil selges forskjellige pakker, en «basic»-pakke og en «premium»-pakke. Grunnpakken har 8 gigabyte med lagringsplass, mens premiumpakken skilter med 32 gigabyte, samt en kopi av minispillsamlingen Nintendoland.

Les også: Vi har prøvd Wii U
Les også: Gratis nettspilling på Wii U

Siste fra forsiden