Wii U får støtte for to kontrollere likevel

Nintendo skal være på saken.

Etter at Wii U ble vist frem i sommer, ble det skrevet mye om den nye konsollen ville kunne støtte to av de avanserte brettkontrollerne eller ikke. Enkelte hevdet at den kunne det, andre mente det lå tekniske problemer i veien for det.

Nintendo-sjefen selv, Satoru Iwata, uttalte derimot at det ikke var noe teknisk i veien for to kontrollere, men at det hele kokte ned til et økonomisk aspekt. Iwata mente at det sannsynligvis ville være for dyrt for spillerne å anskaffe to slike brettkontrollere.

Det er lenge siden vi har hørt noe mer om saken, men nå har en ikke navngitt spillutvikler-sjef tystet til Develop.

Ifølge vedkommende skal Nintendo jobbe hardt med å få til to-brettsstøtte. Det er i koden til konsollen at utvikleren har sett flere elementer som tyder på at konsollen er klargjort for å kunne fungere med to brettkontrollere. Det skal derimot ikke være noe som tyder på at konsollen vil støtte fler enn to brettkontrollere.

Tekniske utfordringer

Den anonyme kilden til Develop hevder samtidig at det har vært tekniske problemer i forbindelse med støtten for to brett, men at disse nå skal være langt på vei løst.

Kilden kan samtidig fortelle at tekniske spesifikasjoner, som RAM og prosessor ennå ikke er spikret for Wii U.

Om Iwatas bekymringer rundt spillernes økonomi, har Develops kilde kommentert at Nintendo nå har tatt til seg tilbakemeldingene etter E3 – og at de nå vet at de støtte to brettkontrollere.

Den endelige versjonen av Wii U skal ifølge Nintendo selv vises frem på neste års E3-messe i juni.

Les også: Vi har testet Wii U Les også: Wiimote kan få berøringsflate

Siste fra forsiden