Wii U kan få «app»-butikk

Nintendo slenger seg tilsynelatende med på applikasjonsbølgen.

De siste årenes fremtog av smarttelefoner med tilhørende nettbutikker for små mer eller mindre nyttige programmer, såkalte «apps», kan nå se ut til å inspirere konsollprodusentene.

Nintendo skal etter sigende nemlig ha planer for en egen applikasjonsbutikk, lignende Apples App Store og Android Market til den kommende Wii U-konsollen, melder The Daily. Her kan man laste ned applikasjoner som skal kunne kjøre på Wii Us brettkontroller, uavhengig av selve hovedkonsollen.

Ifølge kilden The Daily har snakket med, skal det være applikasjoner som går bredere ut enn innholdet i Nintendos nåværende DSi- og Wii Shop. Med andre ord er det antagelig snakk om mer enn bare rene spill.

Et hint om hva slags applikasjoner vi kan vente oss, fikk vi blant annet i går.

Jukselapp

Da skrev vi om rykende ferske rykter som ville ha det til at Wii Us kontroller etter sigende også skal kunne fungere som et lesebrett. I tillegg til bøker, magasiner og aviser, sies det at man også skal kunne lese nye og gamle stategiguider på brettkontrolleren mens man spiller.

Nintendo Wii U har ennå ikke fått noen lanseringsdato, men det spekuleres i at den nye konsollen blir å finne i butikkhyllene i løpet av året.

Les også: Vi har testet Nintendo Wii U!
Les også: – Wii U sliter i startgropen

Siste fra forsiden