– Wii U sliter i startgropen

Kontrolleren funker visstnok ikke som den skal.

Wii U endte opp med å bli den store snakkisen under årets E3-messe i Los Angeles. Men alt er ikke som det skal være i utviklingsavdelingen til den japanske spillgiganten, skal vi tro franske 01.net.

Vanligvis skal slik innsidesladder tas med en stor klype salt. Det kan likevel være verdt å merke seg at denne informasjonen ikke kommer fra hvem som helst. Det var 01.net som avslørte den kommende analogstikkevuggen til 3DS, og de var også svært tidlig ute med informasjon om Wii U og PlayStation Vita.

Trådløs med tråd

Kilder siden har snakket med hevder at håndkontrolleren til den nye konsollen fungerer dårlig. Den trådløse overføringen virker rett og slett ikke, og utviklerne er avhengig av kabel for å få overføringen mellom konsoll og kontrolleren til å funke. Og selv med kabel har utviklerne problemer.

Tilbake til tegnebrettet?

Problemene har etter sigende ført til at utviklerne ikke får utnyttet de innovative funksjonene til den kommende konsollen. Og skylden for problemene legger kilden på Nintendos kostnadsfokus.

I iveren etter å presse maskinvarekostnaden så langt ned som mulig, mener kilden at Nintendo har valgt noen alt for billige løsninger. Helt konkret skal det være et brikkesett i den nye konsollen som tilsynelatende er underdimensjonert for å styre det den skal.

Dersom kildene 01.net har snakket med er inne på noe, kan det bli hektisk for den japanske spillgiganten fremover. Utviklerne forventer nemlig fremdeles at konsollen slippes i juni neste år.

Les også: Her er Wii U

Siste fra forsiden