Wing Commander-skaper vurderer Kickstarter

Chris Roberts spør fansen om råd til sitt nye ambisiøse prosjekt.

Wing Commander-skaperen Chris Roberts spør nå fansen om han skal prøve å bruke Kickstarter for å få finansiert sitt nye ambisiøse romskipsimulatorprosjekt, Star Citizen. Dette melder Eurogamer. Planen har inntil nå vært å la fansen donere via et eget doneringstilbud, og dermed unngå mellomtjenere som Kickstarter, men etter teknisk starttrøbbel og forespørsler om å bruke tjenesten fra tilhengere, er Roberts ikke lenger like sikker.

– Deres kollektive mening er viktigst av alt for oss, og vi hører etter. Klikk «like» på dette innlegget dersom du ønsker å se Star Citizen på Kickstarter, står det på prosjektets Facebook-side tirsdag.

I skrivende stund har 682 personer trykket «like», og debatten raser nedover siden. Noen støtter forslaget og tror at den økte oppmerksomheten vil gagne prosjektet, mens andre føler det vil være å gå bort fra idealet med å knytte bånd direkte med fansen.

Star Citizen.

Søker også private investorer

Det som gjør Roberts tilfelle spesielt er at han planlegger å bruke pengene som fansen spytter inn til å overbevise private investorer om at dette er et prosjekt det er verdt å satse på. Målet er å nå minst 2 millioner dollar, mens selve spillet vil koste mellom 12 og 14 millioner dollar å produsere. Akkurat nå ligger doneringsbarometeret på 817 659 dollar, så det er fremdeles et stykke igjen til toppen.

Skulle Roberts og co mislykkes med å nå målet vil de tilby folk muligheten til å få pengene tilbake, men er også åpne for å la folk la pengene ligge slik at de kan fortsette å jobbe med prosjektet på et mindre storslagent nivå.

Den gode gamle skolen

Star Citizen skal bli et romskytespill som ligner Wing Commander, med en svær enspillerkampanje som spillerne kan boltre seg i. Spillet utvikles kun til PC, og Roberts har tatt sikte på å lage et PC-spill for PC, der ytelseskravet ikke bare er å kimse ad.

Det loves at de som donerer skal kunne påvirke utviklingen, få tidlig tilgang til spillet og andre godbiter. Planen er å slippe spillet i 2014.

Les også: Wing Commander-skaperen avslører Squadron 42 Les også: Tilbakeblikk: Wing Commander

Siste fra forsiden