Wing Commander-skaperen med nytt spill

Chris Roberts lager romspill igjen.

Chris Roberts var mannen bak den banebrytende Wing Commander-serien med romspill. Han var også sjefsarkitekten bak Freelancer, men trakk seg ut samtidig med at Microsoft kjøpte utvikleren, Digital Anvil. I det siste tiåret har han primært jobbet som filmprodusent. Rullebladet inkluderer filmer som The Punisher, Outlander og Lucky Number Slevin.

Nå er han tilbake i spillindustrien, med Roberts Space Industries. Nettstedet til selskapet hans preges av en nedtelling, men om du skriver inn «42» der det ber om en kode, får du lese en kunngjøring.

– Jeg vokste opp som spillutvikler. Jeg solgte mitt første spill da jeg var 13, og skapte Wing Commander da jeg var 21. Men for ti år siden, da karrieren var på toppen, tok jeg en pause. Ikke fordi jeg sluttet å elske eller spille spill, men fordi jeg var frustrert over de teknologiske begrensningene og ikke kunne realisere mine drømmer, skriver Roberts.

Konseptbilde fra nettstedet.

Han fortsetter:

– Med nåtidens kraftige datamaskiner og utbredelsen av nettet, føler jeg endelig at jeg har verktøyene jeg trenger til å skape den oppkoblede opplevelsen jeg alltid har drømt om. En verden som vil være mer tilfredsstillende og rikere enn noen filmer jeg kunne jobbe med. Med filmer forteller du historier, men med spill skaper du verdener.

Den siste setningen minner om slagordet til Origin, utviklerstudioet han jobbet hos da han utviklet Wing Commander. Det var «we create worlds», og det var ikke bare snakk. Med spill som Ultima-serien skapte de store, dynamiske og fungerende verdener på åtti- og nittitallet.

Roberts forteller ikke mye om det nye prosjektet, annet enn at han har jobbet med det i litt under ett år, og at det vil ta alt han står for «til det neste nivået». Navnet Roberts Space Industries og illustrasjonsmaterialet på nettstedet gir også en ganske kraftig indikasjon om at spillet foregår i verdensrommet. Roberts-sitatet peker mot et MMO-spill.

Folkene på Wing Commander CIC har faktisk klart å snuse opp en større versjon av et av bildene på nettstedet, og det er et stort konseptbilde med logoen Cloud Imperium på bunnen. Er dette navnet på det nye spillet?

En fullstendig annonsering vil finne sted 10. oktober, samtidig med spillutviklermessen GDC i Austin. Roberts lover også å involvere tilhengerne fra et svært tidlig tidspunkt, så hvis du er interessert kan du registrere deg på nettstedet. Da får du tilgang på mer informasjon og konseptkunst, samt en «gullbillett» til annonseringen og historie om tidligere spill fra Chris Roberts.

Les også: Tilbakeblikk: Wing Commander
Les også: Lager egen oppfølger til Wing Commander

Siste fra forsiden