Magic: The Gathering

Wizards of the Coast snur – innrømmer bruk av KI for å lage Magic: The Gathering-kunst

Wizards of the Coast

TLDR

  • Wizards of the Coast, selskapet bak Magic: The Gathering, innrømmer å ha brukt kunstig intelligens (KI) for å lage reklamemateriell etter anklager fra fans.
  • Innrømmelsen kommer etter at selskapet nylig innførte strenge regler mot bruk av KI for å lage kunst for spillet.
  • Selskapet vil nå revurdere sine samarbeid med kunstnere for å sørge for at reglene opprettholdes i fremtiden.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Wizards of the Coast, selskapet bak blant annet Magic: The Gathering, har de siste dagene måttet tåle mye kritikk. Beskyldninger om bruk av kunstig intelligens (KI) for å lage reklamemateriell for nettopp Magic har haglet mot selskapet.

Anklagene ble først benektet på det sterkeste, men nå har Wizards innrømmet feilsteget.

Tatt på fersken

Stormen tok til da Magic: The Gathering-teamet la ut konseptkunst for en bunke nye kort. Fans var raske med å påpeke flere rare ting med bildet, og det tok ikke lang tid før KI-beskyldningene dukket opp.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Wizards satt nylig krav om at det ikke er lov til å benytte seg av KI-verktøy for å lage kunst for Magic. At selskapet selv tilsynelatende brøt sine egne regler falt derfor ikke i god jord, men Wizards nektet skyld.

Dave Rapoza, som leverer kunst for Wizards, tok til X (tidligere Twitter) for å melde at han ikke lenger ønsker å jobbe for selskapet. Kunstneren kommenterte lager han kunst for andre selskaper som også bruker KI, men at Wizards løy om situasjonen fikk dråpen til å renne over.

Kort tid etter rykket Magic-utvikleren selv ut på X med en slags unnskyldning. Wizards skriver at det tok feil da det hevdet at bildet ikke var skapt ved hjelp av KI, men påpekte likevel at det var et menneske som sto bak.

– Som dere, vårt årvåkne spillerfellesskap, har påpekt ser det ut til at noen KI-elementer (som nå dukker opp i populære verktøy som Photoshop) snek seg inn i vår markedsføring, selv om det var et menneske som gjorde jobben med å lage hele bildet.

Fans har riktignok ikke helt latt seg overbevise av uttalelsen. Flere trekker frem selskapets bruk av ordet «endelig» for å beskrive kunsten som lages. Tilsynelatende åpner det for at det er fritt frem å bruke KI-verktøy, så lenge det skjer tidlig i prosessen og ikke lenger er gjenkjennelig i det endelige kunstverket.

Wizards skriver at det vil revurdere sine samarbeid med kunstnere, for å sørge for at reglene opprettholdes i fremtiden.

LES OGSÅ: Xbox inngår samarbeid for å tilby generative KI-verktøy til sine studioer »

Siste fra forsiden