World of Warcraft Classic - lansering

World of Warcraft Classic lanseres i august

Datoen er satt.

Blizzard

World of Warcraft Classic – den klassiske varianten på det populære nettrollespillet – skal lanseres 27. august. Vi har lenge visst at spillet skulle komme en gang til sommeren, men når har altså Blizzard bekreftet den endelige datoen.

Se når World of Warcraft Classic-serverne åpnes for offentligheten.
Blizzard

I Norge åpner dørene nøyaktig ved midnatt, altså det øyeblikket 26. august er over. Om du oppholder deg i andre deler av verden kan du finne det relevante tidspunktet for deg på bildet til høyre.

Lukket betatest

Selv om vi enda er over 100 dager unna det offisielle slippet, varsler Blizzard muligheter for å teste World of Warcraft Classic allerede denne måneden. Fra og med onsdag 15. mai vil utvikleren begynne å invitere brukere til å delta i en lukket betatest.

Spillere må ha sagt ja til å delta i betaer (dette gjøres via kontosiden din for spillet) og må også ha at aktivt abonnement for å kunne være med. Blizzard påpeker imidlertid at ingen er garantert deltakelse, og utvikleren vil selv plukke ut de som skal med.

Om du ikke får en invitasjon til testen kan du likevel få et forsprang på opplevelsen i midten av august. Nærmere bestemt 13. august kan spillere begynne å lage figurer for Classic, både for å reservere navn og plass på potensielt travle servere. Også dette krever at du har et aktivt World of Warcraft-abonnement.

Brutal opplevelse

For 13 år siden var det ikke like lett å takle spillets utfordringer.
Andreas Klebo-Espe/Gamer.no

World of Warcraft Classic ble opprinnelig avduket i 2017, etter at spillere i mange år hadde bedt om såkalte «vanilla»-servere. Den nye varianten av nettrollespillet skrur klokka tilbake til 2006, og lar spillere prøve seg på opplevelsen slik den så ut da.

Vi prøvde Classic i fjor, og tross lang erfaring med spillet kom det likevel som et sjokk hvor annerledes World of Warcraft faktisk var for 13 år siden.

– Selv om spillet i utgangspunktet ligner på sin mer moderne variant, er det en annen og mer spennende opplevelse du møter her. Jeg tror ikke alle vil sette pris på hvor lang tid alt tar, men for meg er dette noe av sjarmen og utfordringen. Bruker du en time på å finne åtte Gnoll-poter for ett oppdrag er det selvfølgelig frustrerende, men fy søren så godt det smaker når du er ferdig og kan le av alle de andre spillerne som fortsatt holder på, skrev undertegnede.

World of Warcraft Classic-innholdet vil rulles ut over tid.
Blizzard deler Vanilla-opplevelsen inn i fire puljer »

Siste fra forsiden