World of Warcraft mistet 1,1 million brukere

Men Diablo III selger fremdeles djevelsk godt.

World of Warcraft har lenge blitt sett på som MMO-idealet for utviklere og spillere, og med en brukerskare på 12 millioner på det meste er det ikke vanskelig å se hvorfor. Den siste tiden har likevel flere og flere falt fra det nå over sju år gamle spillet, og i mars ble det rapportert om at brukertallene var nede på 10,2 millioner.

I sin nyeste kvartalsrapport (via Massively) forteller nå Blizzard at det populære onlinespillet har mistet ytterligere 1,1 million brukere siden mai, og er dermed ned på 9,1 millioner brukere. Dette er første gang på flere år at spillet har under 10 millioner spillere. Nå er jo ikke 9,1 millioner noe å kimse ad heller, og spillet fortsetter å være det største av sitt slag med månedsabonnement, men alt tyder på at Blizzards MMO har sett sin storhetstid.

World of Warcraft har mistet 1,1 millioner brukere.

Activision Blizzard tror likevel at den kommende Mists of Pandaria-utvidelsespakken vil gi et lite oppsving når den kommer den 25. september.

Diablo III selger godt

I mer positive nyheter kommer det frem av den samme kvartalsrapporten at Diablo III har solgt over 10 millioner kopier siden lanseringen i mai. Vi visste allerede at Diablo III var en salgssuksess, med 3,5 millioner solgte kopier i løpet av de 24 første timene, men det er likevel imponerende at det nylanserte spillet nå har bikket 10 millioner.

Spillet har dog hatt en del tekniske problemer etter lansering. Ved lanseringen slet mange med å komme seg inn på serverne, etter som den massive pågangen var for stor til å håndtere. Etter den første uken opplevde også mange at uvedkomne hadde hatt tilgang til kontoen deres, selv om Blizzard ikke kunne finne spor av sikkerhetshull.

Blizzard så seg også nødt til å legge begrensninger på nye kjøp av digitale utgaver av spillet, etter at dette ble definert som et problem med nettsvindel og spillets auksjonshus. Denne oppdateringen var likevel litt mer begrensende enn planlagt, og i en periode kunne ikke nye digitale kjøpere spille forbi den første akten før Blizzard hadde verifisert kjøpet.

Les også: World of Warcraft får årsabonnement Les også: Diablo III knuser salgsrekorder

Siste fra forsiden