X-COM-skaperen tyr til folkefinansiering for sitt neste strategispill

Kampanjen har avslørt en rekke nye detaljer om Phoenix Point.

For et drøyt år siden trakk X-COM-skaper Julian Gollop og hans studio, Snapshot Games, sløret av sitt neste prosjekt – strategispillet Phoenix Point. Siden den gang har det vært stille rundt utviklingen, men nå har spillet dukket opp på folkefinansieringstjenesten Fig.

Phoenix Point byr på turbaserte kamper.
Snapshot Games

På kampanjesiden forteller Snapshot at produksjonen er godt på vei, men nå trenger studioet hjelp for å få ferdig jobben. Derfor ber Gollop og kompani om fire og en kvart millioner kroner, som skal bidra til å realisere den fullstendige visjonen for prosjektet.

30 dollar – eller omtrent 250 kroner – sikrer deg en digital kopi av spillet når det lanseres, og det er selvfølgelig utallige andre belønniger for de som ønsker å gi mer. Alle som støtter prosjektet med minst 10 dollar får også en digital kopi av Chaos Reborn, Snapshots forrige spill.

Som alltid på Fig blir det også muligheter for å investere i spillet, for å få utbetalt en del av kaka dersom spillet lykkes.

Phoenix Project-organisasjonen får mye å holde styr på.
Snapshot Games

En verden i ruiner

Phoenix Point finner sted i året 2057, 35 år etter det første utbruddet av det katastrofale Pandora-viruset. Store deler av jordas befolkning er tilintetgjort eller forvandlet til grusomme monstre, og de overlevende har søkt dekning i fristeder verden over.

For å slå tilbake mot viruset og de mange monstrene, trer spillere inn i rollen som medlemmer av The Phoenix Project – en hemmelig organisasjon som aktiveres når jorda er truet.

Monstrene tilpasser seg etter spillestilen din.
Snapshot Games

Som leder for gruppen velger spillere hvilke soldater som skal sendes ut på oppdrag, der man må bekjempe både små og store beist gjennom turbaserte kamper. De muterende skapningene vil stadig tilpasse seg etter hver gang man angriper, slik at spillere tvinges til å utvikle nye strategier for å stikke av med seieren.

Snapshot lover et variert utvalg av oppdragstyper og utfordringer, i tillegg til utvikling av nytt utstyr og oppgradering av soldater. Spillet skal etter planen lanseres mot slutten av 2018, og kommer i utgangspunktet til Windows, Mac og Linux.

Legend of Grimrock-utvikleren pusler også med et XCOM-lignende spill.
Se de første bildene fra Druidstone: The Secret of Menhir Forest »

Siste fra forsiden