Xbox Live - Game Pass

Xbox Game Pass når ti millioner abonnenter

Samtidig melder Microsoft om 90 millioner aktive Xbox Live-brukere.

Audun Rodem, Gamer.no

Microsoft meldte denne uken om rekordtall for Xbox Live, med nesten 90 millioner brukere i løpet av det siste kvartalet. Samtidig har Xbox Game Pass-tjenesten nådd ti millioner abonnenter, forteller selskapet.

Søker kontakt gjennom spilling

Xbox Game Pass når nye høyder.
Microsoft

Det var under Microsofts nyeste kvartalsrapport at selskapet la frem de ferske tallene. Totalt sett sank gaming-inntektene med 1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, men med økte inntekter fra salg av Xbox-innhold og -tjenester ligger selskapet likevel bedre an enn forventet.

I en telefonkonferanse med investorer pekte Microsoft på pågående korona-pandemien, og tiltak som tvinger folk til å holde seg hjemme, på den største årsaken til tallene.

– Folk overalt tyr til spilling for å opprette kontakt med andre mennesker samtidig som de praktiserer sosial distansering. Vi fortsetter å levere nytt og eksklusivt innhold for å tiltrekke oss og holde på spillere.

Videre skal strømmetjenesten Project xCloud ha nådd «flere hundre tusen» brukere fordelt på de syv landene der tjenesten foreløpig er tilgjengelig. Ytterligere åtte land skal få teste xCloud i løpet av nær fremtid, inkludert Norge.

– Vanskelig situasjon

Mens tallene for Microsoft og Xbox går opp og opp, er Phil Spencer forsiktig med å juble altfor høyt. I et intervju med Business Insider erkjenner Xbox-sjefen at selskapet befinner seg i en vanskelig situasjon der de ser oppgang nettopp på grunn av at verden sliter.

– Vi ønsker å tenke oss nøye om og passe på at vi ikke utnytter situasjonen på en ondsinnet måte. Vi har ikke tatt i bruk noen andre forretningsstrategier eller slikt. Vi prøver bare å holde alle våre tjenester gående, prøver å sørge for at spillene kan nytes, sørger for at nettverkene våre er sikre og at vi er der i en tid hvor folk trenger oss. Jeg er stolt over at vi kan tilby denne aktiviteten for folk, sa Spencer.

Les også: Xbox Series X og Halo Infinite ligger an til å nå sine planlagte slippdatoer »

Siste fra forsiden