Xbox One krever ikke nett hele tiden

Men spill må installeres på kontoen din, og hver nye installasjon koster penger.

Et av ryktene som gikk i forkant av Xbox One-avsløringen var at konsollen ville kreve konstant oppkobling mot nettet for å kunne spille spill. Dette har Microsoft endelig avkreftet. Konsollen vil kreve at du har internett-tilgang, men spill for Xbox One vil kunne spilles uten at du er koblet opp mot nettet.

– Den trenger ikke være på nettet hele tiden, men den krever at du har en internett-tilkobling. Vi designer Xbox One som et alt-i-ett underholdningssystem som er koblet opp mot skyen og alltid klart. Vi designer den også slik at du fortsatt kan spille spill og se TV og Blu-ray-filmer om du mister tilkoblingen din, skriver Microsoft på Xbox-nettstedet.

Det koster ekstra å kjøpe brukt

Alle spill må tilsynelatende installeres for å kunne brukes, og når du installerer et spill kobles det opp mot din personlige profil. Om du låner bort spillet, eller selger det, må den nye brukeren betale en avgift for å få lov til å installere spillet på sin profil. Dette skal Microsoft ha fortalt nettstedet Wired.

Det er ikke klart hvor mye penger hver installasjon vil koste, og om prisen varierer fra spill til spill.

Dermed virker det som at ryktene om bruktspillsperre på Xbox One er i alle fall delvis sanne. Bruktsalg av spill presenteres stadig som et stort problem for industrien, som mener de taper millioner på at store butikk-kjeder selger samme spill flere ganger uten å betale spillskaperne mer enn én gang.

Det er ikke klart om flere familiemedlemmer med konto på samme konsoll kan dele spill.

Les også: Xbox One blir ikke bakoverkompatibel
Les også: Xbox One er avslørt

Siste fra forsiden