Yahtzee lanserer grøsserspill

Mannen bak populære Zero Punctuation har gitt ut et nytt spill.

Ben Croshaw

Ben «Yahtzee» Croshaw er mest kjent som den ekstremt hurtigtalende stemmen fra Zero Punctuation, men i tillegg til å si sin hjertens mening om nye spill liker han også å lage spill selv. Lenge før han begynte å lage videoer på nettet laget han for eksempel en populær eventyrspillserie, som startet med det uhyggelige 5 Days a Stranger.

Reis rundt for å redde verden.

Sideskrollende «roguelike»-skrekk

Nå har han gitt ut en betaversjon av sitt nyeste prosjekt. Spillet heter The Consuming Shadow, og er et «roguelike»-spill inspirert av FTL, Eternal Darkness og brettspillet Arkham Horror. Handlingen foregår i Storbritannia, hvor det har senket seg et mystisk mørke samtidig som forferdelige vesener har begynt å skape kaos i byene.

Moralske dilemmaer.

Det viser seg at dette kun er en forsmak på at en eldgammel gud skal vende tilbake ved Stonehenge, med ødeleggelsen av menneskeheten som det åpenbare resultatet. Din jobb blir å reise fra by til by for å samle sammen runene du trenger for å fullføre et ritual, som kan hindre guden i å bryte inn i vår verden.

Det er bare ett lite problem. Det viser seg at det finnes tre eldgamle kaosguder, og hvis du ikke klarer å identifisere hvilken av dem som faktisk banker på døra vår er alt slitet forgjeves.

Et uvanlig grensesnitt.

Som vanlig i sjangeren er døden endelig, og hver gang du spiller vil spillverdenen bygges opp på nytt. Det betyr også at det kan være en annen gud som angriper neste gang.

Handlingen sees fra siden, og vi loves både utforskning og kamp. I tillegg må vi finne spor som kan hjelpe å avgjøre hvilken gud det er som angriper. Underveis er det viktig å sørge for at spillfiguren er med god helse – både fysisk og mentalt.

Betaversjonen kan lastes ned gratis fra Croshaws nettsted. Planen er å utvikle spillet videre basert på spillernes tilbakemeldinger.

Croshaw er forøvrig ikke den eneste som leker seg med kombinasjonen «roguelike» og Lovecraft. Spill som grottekravleren Eldritch, strategispillet The Occult Chronicles og det kommende skutespillet Sunless Sea gjør det samme.

Om du foretrekker Lovecraft uten tilfeldigheter er klassikeren Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth fortsatt å anbefale.

Siste fra forsiden