Genshin Impact - Breath of the Wild

Zelda-fans er lite imponerte over kinesisk Breath of the Wild-etterligning

ZhugeEX/Twitter

Tidligere i sommer rapporterte vi om Genshin Impact, et rollespill fra kinesiske miHoYo. Spillet har gjort seg bemerket for sin åpenbare (og ufine, ifølge noen) inspirasjon fra The Legend of Zelda: Breath of the Wild, og nå har kritikken nådd nye høyder.

Se traileren for Genshin Impact. (Video: PlayStation)

I helgen dukket Genshin Impact nemlig opp på den kinesiske spillmessen China Joy, der utvikleren for første gang viste frem «gameplay». Den ferske traileren, som du kan se over, har imidlertid fornyet klagene om at spillet er en lat kopi av Nintendos kritikerroste eventyrspill.

Som bransjeanalytiker Daniel Ahmad melder på Twitter, møtte Zelda-fans opp i hopetall på China Joy for å uttrykke sin misnøye med spillet. Flere tok bilder hvor de holdt opp en Switch eller Breath of the Wild-esken, mens de viste fingeren til Genshin Impact-standen.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Flere har også reagert på at Sony har valgt å støtte opp om spillet, og én mann gikk så langt som å knuse sin PlayStation 4-konsoll i protest på messegulvet.

Som Ahmad påpeker stammer kritikken nesten utelukkende fra kinesiske forbrukere, mens folk i vesten så langt ikke har gjort så mye ut av det. I en uttalelse til Kotaku fortalte han imidlertid at spillet var blant de mest populære på China Joy, med lange køer med folk som hadde kommet for å se hva alt oppstyret handlet om.

Genshin Impact kommer til PC og PlayStation 4 til neste år.

Nintendo har for øvrig en Breath of the Wild-oppfølger på vei.
Spillet ble avduket på årets E3-messe »

Siste fra forsiden