Zombie-Yakuza til Vesten?

Gangsterne slutter fred for å redde Tokyo fra vandøde.

Gansterspillene i Yakuza-serien (kjent som Ryū ga Gotoku i Japan) har så langt holdt seg på et rimelig jordnært nivå, men med Ryū ga Gotoku Of the End har dette forandret seg. Spillet ble lansert i Japan tidligere i år, og her byttes de ordinære japanske bandittene ut med zombier.

I dette spillet blir nemlig det karakteristiske Kamurocho-distriktet invadert av en gjeng blodtørstige vandøde. Det japanske forsvaret klarer ikke å håndtere zombietrusselen, og dermed er det opp til Kazuma og hans Yakuza-kumpaner å redde situasjonen.

Tokyo i ruiner.

Yakuza-spillene har tradisjonelt brukt litt tid på å komme seg til vesten, og noen av dem har forblitt Asia-eksklusive. Ryū ga Gotoku Kenzan!, som droppet moderne Tokyo til fordel for en litt mer spennende sekstenhundretallsversjon av Kyoto kom for eksempel aldri ut i de engelskspråklige markedene.

Nå kan det imidlertid virke som Of the End unngår den skjebnen. Segas europeiske gren har nemlig tatt eierskap i merkevaren Yakuza: Dead Souls, som sannsynligvis blir det internasjonale navnet for Ryū ga Gotoku Of the End.

Kazumas zombieslaktespill er for øyeblikket eksklusivt for PlayStation 3. Det forrige spillet i serien kom til Europa i mars.

Siste fra forsiden