Zombiene angriper Wii U

Ubisofts ZombiU har flere nyskapende elementer.

Ubisoft kom med flere spennende annonseringer i går, og en av dem omhandlet ZombiU, et Wii U-eksklusivt førstepersons skytespill hvor du må overleve i en verden full av vandøde. Spillet utvikles av Ubisoft Montpellier, som blant annet har stått for From Dust og Beyond Good & Evil., og det er et av syv spill som den franske giganten utvikler for Nintendos neste konsoll.

Handlingen finner sted i nåtidens London. Som forventet (det jo skje snart, ikke sant?) har et zombievirus spredd seg i byen, og de aller fleste menneskene har blitt forvandlet til hjernedøde, kjøttetende beist. Du spiller en av de få gjenværende overlevende.

Et unikt element ved spillet er at du ikke blir transportert tilbake til et sjekkpunkt når du blir zombiemat. I stedet flyttes perspektivet til en ny overlevende, et eller annet sted i nærheten. Da kan du finne det nå vandrende liket til din forrige figur, og prøve å «drepe» det for å få tak i utstyret du hadde før du ble overmannet. Dermed får du kanskje sjansen til å overleve litt lenger i de nye skoene.

Egenskapene til Wii U-kontrolleren benyttes også. Den blir nemlig en slags ryggsekk, med kart, verktøy, våpen og ressursene du har klart å finne i spillets ødelagte bymiljøer.

I flerspillermodus lånes litt fra Left 4 Dead-serien. En av spillerne får rollen som zombiesjef, og kan se handlingen fra fugleperspektiv. Han eller hun kan da plassere ut og kontrollere zombiene, og gjøre sitt beste for å sikre at medspillerne ikke overlever økten.

– ZombiU er et mørkt og krevende spill som spillerne vil elske å spille om og om igjen. Spillet utnytter seg av de unike egenskapene til Wii U, og vil være en lanseringstittel som alle spillere vil ønske å sette tennene i, håper produsent Guillaume Brunier.

Les også: Ubisoft med spenende E3-overraskelse
Les også: Call of Duty-veteran med zombiespill

Siste fra forsiden