38 Studios reddet, enn så lenge

Kingdoms of Amalur-utvikleren betalte ned deler av gjelden.

Forrige uke fortalte vi at utvikleren bak Kingdoms of Amalur: Reckoning hadde problemer med å betale ned gjeld. Utvikleren hadde tidligere lånt 75 millioner dollar fra Rhode Island Economic Development Corporation (RIEDC), og slet angivelig med å betale 1,1 millioner dollar av summen tilbake. I følge ryktene måtte studioet kutte utbetalingen av lønn til ansatte, samt si opp alle vikarer og innleide, for å skrape sammen midler til nedbetalingen.

Nå kan det se ut som om den mørke situasjonen har fått ett lite lysglimt av håp. I følge Joystiq har guvernøren for delstaten Rhode Island, Lincoln Chafee, annonsert at betalingen har kommet inn. Han benyttet samtidig anledningen til å forklare at det var på tide for spillutvikleren å finne seg private midler fremover, men understreket at staten ønsket studioet alt godt fremover.

Forhåpentligvis blir ikke Kingdoms of Amalur: Reckoning det siste vi ser av 38 Studios.

– Jeg vil sørge for at vi gjør alt i vår makt for å hindre at 38 Studios mislykkes. Alt bortsett fra å bevilge mer penger, fortalte Chafee.

Lånet ble bevilget av RIEDC på vegne av delstaten, mot at selskapet flyttet fra Massachusetts. Guvernøren fortalte videre at han var klar over risikoen ved å støtte et spillstudio, men at delstaten ville ha tjent godt på situasjonen dersom utvikleren hadde lykkes.

38 Studios sto bak rollespillet Kingdoms of Amalur: Reckoning som ble sluppet tidligere i år. Utvikleren kan nå slappe av litt, men må allerede i november betale inn nye 2,6 millioner dollar på lånet.

Les også: Anmeldelse: Kingdoms of Amalur: Reckoning

Les også: Kingdoms of Amalur-studio i vansker

Siste fra forsiden