3D Realms vil gjenopplive Earth No More

Skal søke etter investorer gjennom nytt folkefinansieringsnettsted.

Som utvikler har 3D Realms et noe tvilsomt rykte, etter fadesen med Duke Nukem Forever. Men selskapet har også en langt mer vellykket side, som produsent for spill som Max Payne 1 og 2 og Prey. Før de havnet i finansielt trøbbel i 2009 jobbet de som produsent på et nytt spill, nemlig det postapokalyptiske Earth No More. Dette spillet var under utvikling hos finske Recoil Games, et studio bestående av veteraner fra Max Payne-skaperen Remedy.

Selv om Recoil forsikret om at 3D Realms-problemene ikke ville påvirke spillet deres, ble utviklingen etter hvert lagt på is og studioet gikk over til å lage det nedlastbare plattform/actionspillet Rochard.

Nå ser det imidlertid ut til å være nytt håp for Earth No More. Et europeisk folkefinansieringsnettsted ved navn Gambitious har nemlig røpet at spillet snart vil få en kampanje på deres nettsted.

Gambitious minner om Kickstarter, men har et noe mer profesjonelt fokus. Her er det nemlig mulig for europeiske spillere og industrifolk å investere i nye spillprosjekter, og dermed høste belønninger om de faktisk får suksess.

Earth No More er et førstepersons skytespill. Da det opprinnelig ble annonsert var det for PC, Xbox 360 og PS3. Handlingen følger en liten gruppe overlevende i en ødelagt og overgrodd verden. Et av spillets viktigste elementer skal være samhandlingen mellom de overlevende.

I tillegg til Earth No More vil de også lansere en kampanje for Fireflys strategispill Stronghold: Crusader 2. Flere prosjekter er allerede sparket i gang, inkludert det Transport Tycoon-aktige strategispillet Train Fever og plattform/hjernetrimmeren Mushroom Men: Truffle Trouble.

Les også: Snart kan du enkelt investere i spill
Les også: Bayonetta-skaper vurderer Kickstarter

Siste fra forsiden