– 3DS trenger bedre spill

Nintendo tar selvkritikk.

Nintendos nye håndholdte maskin har ikke solgt på langt nær så mye som Nintendo forventet seg. Til helgen settes da også prisen på 3DS kraftig ned, noe Nintendo annonserte tidligere i sommer.

Nå tar presidenten i Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aime, selvkritikk. Til USA Today forteller han i etterpåklokskapens lys hva Nintendo kunne gjort annerledes ved lanseringen av den nye håndholdte dingsen.

Paper Mario 3DS

– Vi trengte nøkkelseriene våre og sterkere egentitler, sa Fils Aime.

Videre utdyper han:

– Ocarina of Time selger eksepsjonelt godt nå, det driver konsollsalget. Det samme ser vi i Japan, hvor vi har lansert Starfox. Forventningene til Pokemon Rumble Blast og de to mariotitlene er høye.

– Selvsagt, vi trenger å ha sterkere støtte fra egentitler ved lansering, og kanskje ha noen av disse nøkkeltitlene klare tidligere i lanseringsvinduet for å drive konsollsalget.

Fils-Aime har også en forklaring på hvorfor 3DS-en nå settes kraftig ned i pris.

– Vi klarte ikke å holde momentet oppe etter lanseringen av 3DS, og ved å senke prisene nå håper vi å sette opp farten igjen. Dette er en en momentdreven bransje, og når du ikke har det momentet som trengs skaper det en vanskelig situasjon med forhandlere og utviklere, som da vil være mer nølende til å støtte plattformen.

Er du blant de som har kjøpt 3DS allerede? Isåfall bør du koble deg opp på Nintendos eShop i løpet av dagen for å sikre deg trøstepremiene Nintendo deler ut.

Siste fra forsiden