Activision jobber med The Walking Dead-skytespill

Telltales pek-og-klikk-serie får selskap av et førstepersons skytespill neste år.

De siste par månedene har vi kunnet klikket oss gjennom den tegneserieaktige zombieverdenen i Telltales The Walking Dead-spillserie. Spillene, som er basert på tegneserien med samme navn, har høstet svært god omtale her på Gamer.no, og vår anmelder Andrine er spent på hvordan serien utvikler seg videre.

Spillet handler om de to brødrene Darryl og Merles reise mot Atlanta.

Nå kan det se ut som om pek-og-klikk-serien får selskap fra en helt annen sjanger. I følge IGN.com har Activision kunngjort at det kommer et førstepersons skytespill basert på TV-serien The Walking Dead. Det er veteranene i Terminal Reality som skal stå bak zombiespillet som etter planen skal komme til PC, Xbox 360 og PlayStation 3 i 2013.

Tar sted før TV-serien

Spillet følger Darryl Dixon og broren Merle i tiden før de traff resten av gjengen fra TV-serien. De to må overliste mange zombier og utallige hindre på veien mot det de tror er trygge Atlanta. På turen vil spilleren møte en rekke figurer som enten kan hjelpe eller hindre Darryl og Merle, og om man velger å la disse loffe med på reisen eller ikke skal det ha dyptpløyende konsekvenser.

Andre deler av av spilldynamikken hviler på muligheten for å liste seg gjennom tumultene, men dersom nedplaffing av zombier er din sterke side vil det naturligvis bli flust av muligheter for det også. Det kan dog lønne seg å ikke gå helt gung ho med skytefingeren – det skal være begrenset med ammunisjon, mat og andre nødvendige instrumenter ute i zombieland.

Det blir spennende å se om Terminal Reality vil makte å lage en god spillmatisering av TV-seriens noe dunkle, post-apokalyptiske setting. Uansett lover dette mer moro for fans av TV- og tegneserien som nå kan glede seg over å ha spill i to vidt forskjellige sjangre å se frem til i tiden som kommer.

Les også: Anmeldelse: The Walking Dead Episode 2: Starved For Help Les også: Anmeldelse: The Walking Dead Episode 1: A New Day

Siste fra forsiden