Age of Empires Online er nedlagt

Nok et nettspill har blitt borte.

Microsoft

En av ulempene med spill som kun kan spilles over nettet er at når utvikleren bestemmer seg for å legge dem ned, er det fint lite spillerne kan gjøre. Mens spill som kan spilles offline eller over lokale nettverk vil leve videre så lenge det finnes folk som eier og vil spille dem, blir nettspill borte for godt.

Takk og farvel

Slik var Age of Empires Online.

Nå har strategispillet Age of Empires Online blitt stengt. I en siste post på spillets blogg takker utviklerne de dedikerte spillerne for støtten i årenes løp, og ser tilbake på spillets utvikling.

I tillegg publiserte de litt informasjon, som blant annet røper at spillerne har gjennomført over fem hundre millioner enspilleroppdrag og nesten fjorten millioner flerspilleroppdrag.

Age of Empires Online var et forsøk på å ta Age of Empires-serien inn i «free to play»-spillenes verden, og lot spillerne kjempe alene eller mot hverandre gratis. Det var imidlertid mulig å kjøpe tilgang på ulike hjelpemidler, samt nye sivilisasjoner. Spillere som har investert penger i spillet har selvsagt nå mistet tilgangen på alt de har kjøpt.

Statistikk.

Som Age of Empires og oppfølgeren var det snakk om et sanntidsstrategispill satt til antikkens verden.

I utgangspunktet var det Robot Entertainment som utviklet spillet, men før lanseringen i 2011 ble det overtatt av Gas Powered Games. I januar 2013 stanset utviklingen av nytt innhold for Age of Empires Online.

Age of Empires-serien lever forøvrig videre, i form av en HD-versjon av klassiske Age of Empires II. Også Age of Mythology har fått en slik nyversjon, og nå er turen kommet til det Age of Empires-aktige Rise of Nations.

Siste fra forsiden