Slutt på nytt innhold i Age of Empires Online

Men gratisspillet fortsetter å holde serverne og nettsamfunnet åpent.

Microsoft har gjort det klart at det ikke kommer mer nytt innhold til gratisspillet Age of Empires Online. Etter at de neste par ukenes innhold er lagt ut, kommer det dermed ingen flere sivilisasjoner, enheter eller andre nyheter i spillet.

For de som skulle begynne å få panikk kan det være verdt å understreke at spillet kommer til å bestå. Produsent Kevin Perry ordla seg slik om nyheten:

– Vi kommer fremdeles til å opprettholde og bistå spillet og dets spillere; ingen mister noe de har tjent eller kjøpt. Teamet vårt kommer også til å fortsette med å gi ut samfunnsutfordringer, videostrømmer, konkurranser, spiller-mot-spiller-turneringer og mer til, forklarer han på spillets blogg (via Eurogamer).

Age of Empires Online.

For dyrt å fortsette

Når utviklingen av spillet nå tar slutt ett og et halvt år etter lansering, er det først og fremst på grunn av kostnadene. Det blir rett og slett for dyrt for Gas Powered Games å opprettholde innholdsutviklingen når kostandene er så høye som de er.

– Age of Empires Online har allerede en stor mengde med høykvalitets håndlaget innhold, og å legge til mer er rett og slett ikke lønnsomt, forteller Perry.

– Det er en bittersøt annonsering for meg. Selv om jeg skulle ønske at vi hadde greid å implementere den Romerske sivilisasjonen og alt det andre vi ønsket, er jeg svært stolt over alt arbeidet vi har gjort for å komme oss til dette punktet, bedyrer Perry.

Age of Empires Online har en ganske så unik utviklingshistorie. Prosjektet ble påbegynt av Robot Entertainment med blant annet Age of Empires-veteranen Tony Goodman i spissen, men mot slutten av utviklingen tok Gas Powered Games over. Da det ble sluppet prøvde spillet å blande gratisspill med høykvalitets og høykostnads «premium»-innhold, men endret til å bli mer likt dagens gratisspill mot sommeren 2012.

Les også: Sniktitt: Age of Empires Online Les også: Age of Empires-skaperen starter nytt studio

Siste fra forsiden