Tropico 3 til Xbox 360

All makt til El Presidente

Konsolleiere får også leke diktator i Karibia.

I fjor kunngjorde Kalypso Media at de hadde skaffet rettighetene til diktatorsimulatoren Tropico med ønske om å gjenopplive serien. Ansvaret for utviklingen gikk til ungarske Haemimont Games, som er kjent for Imperium Romanum.

Nå melder Kalypso at de skal prøve seg som konsollutgiver, og at Tropico 3 er det første av deres spill som skal lanseres på konsoll. Foreløpig vil de kun fokusere på Microsofts plattformer, og dermed er Tropico 3 nå eksklusivt til PC og Xbox 360. Begge utgivelsene skal være klare en gang i september.

I Tropico 3 spiller du en diktator på den karibiske øya Tropico under den kalde krigen. Som El Presidente har du all makt, men du sitter ikke trygt på tronen. Stormaktene ser gjerne at du styrtes til fordel for en mer samarbeidsvillig diktator, og befolkningen må holdes glade og fornøyde (eller livredde og undertrykte) for å hindre opprør og lignende ubehageligheter. Det er opptil deg om det lille øyparadiset skal bli en turistfelle, en politistat, et industrisamfunn eller noe annet.

Den store nyheten i Tropico 3 er at du kan lage din egen diktator og vandre rundt på øya med ham eller henne. På denne måten kan du personlig ta deg av de problemer som måtte dukke opp. Du kan for eksempel holde populistiske taler for å roe ned hissige protestanter, eller kjøre rundt i limousinen din og jakte på opprørere.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden