Alt klart for terrengkjøring med Spintires

Vellykket folkefinansieringskampanje og norsk utgivelsesavtale.

Offroadspillet Spintires avsluttet en vellykket folkefinansieringskampanje på nettstedet Kickstarter i forrige uke. Utviklerne ba miljøet om cirka 360 000 kroner, og endte opp med å få nesten 540 000 kroner. De ekstra pengene skal ifølge utviklerne brukes til å legge inn en flerspillermodus.

Nå er det også klart at spillet blir gitt ut i norske butikker, av den svenske distributøren Wendros. De vil også gi det ut på digitale nedlastningstjenester i norden, og spillet vil bli tilgjengelig på norsk. Avtalen gjelder også Sverige, Danmark og Finland.

Lanseringen skal etter planen finne sted tidlig neste år, og som mange andre Kickstarter-støttede spill ønsker utgiverne å gi ut et DRM-fritt produkt som kan modifiseres av spillerne. For øyeblikket er spillet kun annonsert for Windows.

Gjørmekjøring med lastebil

Spintires gir deg kontroll over tunge terrenglastebiler i gjørmete skogsmiljøer. Det hele starter i Russland, der du får i oppgave å kjøre tømmer ut av sibirske skoger. Du må selv laste tømmeret på lastebilen, og navigere deg ut av skogen ved hjelp av kart og kompass. Underveis må du også passe på å ha nok drivstoff.

Spillet benytter seg av flere realistiske elementer. Blant annet simuleres gjørme og vann på en langt mer autentisk måte enn vi er vant med, og det er fullstendig mulig å påføre terrenget store ødeleggelser. I tillegg er det mulig å sette seg bom fast, så her gjelder det å ha tunga rett i munnen.

Hvis du har lyst på en liten smakebit kan du laste ned en teknologidemo fra Kickstarter-siden. Den har ingen mål eller andre spillelementer, men lar deg kjøre noen av spillets monstre rundt i åpne miljøer. Som takk for Kickstarter-støtten planlegger utviklerne snart å lansere en ny og bedre demo som spillerne kan leke seg med frem til utgivelsen.

Om du er teknisk interessert kan du også lese en artikkel om hvordan spillet fungerer på Gamasutra.

Les også: Racing med 1200 hester
Les også: Anmeldelse: UAZ Racing 4x4

Siste fra forsiden