Amazon Game Studios - permitteringer

Amazon permitterte en rekke spillutviklere midt under E3

Skal også ha kansellert noen spillprosjekter, mens andre får fortsette.

Crucible er blant spillene som får leve videre hos Amazon Game Studios.
Amazon

Amazon har kuttet en rekke stillinger fra sin spillutvikleravdeling – Amazon Game Studios. Nyheten kommer frem i en rapport fra Kotaku, som ble publisert like før helgen.

Ifølge rapporten benyttet Amazon E3-uka – som ellers er en feiring for spillbransjen – til å permittere «dusinvis med spillutviklere». En av de påvirkede fortalte Kotaku at studioet også har stanset utviklingen av enkelte uannonserte prosjekter.

Ansatte som er rammet får visstnok 60 dager på å lete etter en ny jobb i Amazon. Alternativt kan de kan ta en sluttpakke dersom de ikke finner noe.

Amazon bekrefter

Akkurat hvor mange som må gå er ikke kjent, men permitteringene har blitt offisielt bekreftet av Amazon. I en uttalelse til Kotaku forteller selskapet at situasjonen følger en omorganisering av utviklerteamene, såvel som endringer i studioets prioriteringer.

– Amazon Game Studios reorganiserer noen av timene våre, for å kunne prioritere utviklingen av New World, Crucible og nye uannonserte prosjekter som vi gleder oss til å avduke i fremtiden. Dette er et resultat av helt vanlig planlegging i en bedrift, der vi fordeler ressurser basert på våre stadig flytende langtidsprioriteringer, sa en representant for selskapet og fortsatte:

– Vi jobber tett med alle ansatte som påvirkes av disse endringene, og hjelper dem med å finne nye roller innen Amazon. Amazon satser fortsatt stort på spill og investerer fortsatt tungt i Amazon Game Studios, Twitch og Twitch Prime.

Amazon kastet seg for alvor på spillkjøret i 2014, med lanseringen av sitt eget studio. Selskapet hentet blant annet inn Portal- og Quantum Conondrum-designer Kim Swift og Far Cry 2-utvikler Clint Hocking, men begge har siden forlatt skuta. Amazon Game Studios kansellerte for øvrig sitt planlagte sportsspill Breakaway i fjor.

EA har også kuttet flere stillinger.
Over 350 ansatte måtte gå i mars »

Siste fra forsiden