EA - oppsigelser

EA sparker 350 ansatte

Et ledd i å «møte behovene til spillere».

Skjermbilde fra EA-spillet Anthem.
EA

I et blogginnlegg melder EA-sjefen Andrew Wilson nå om en ganske drastisk slankeoperasjon hos det store spillselskapet. 350 ansatte må nemlig ta hatten sin og gå.

Ifølge Wilson er det hovedsakelig i markedsførings- og utgiverdelen av virksomheten hvor øksen nå faller – i tillegg til at tilstedeværelsen i Russland og Japan skjæres ned.

– Når vi ser på en verden i forandring er det åpenbart at vi må forandre oss med den. Vi tar bevisste steg for å bedre møte våre forpliktelser, raffinere vår organisasjon og møte behovene til spillerne våre, heter det i blogginnlegget.

Battlefield V solgte mye færre enn ventet for EA, men er nok ikke eneste årsak til at selskapet nå skjærer ned.
EA

Vil heve kvaliteten

EA-sjefen skriver at selskapet nå er «dypt fokusert» på å heve kvaliteten i spillene og tjenestene, og at selskapet nå vil tenke annerledes omkring måter å bergta spillere på, uten at det er helt klart hva dette innebærer i praksis.

Det er uvisst hva som er den eventuelle utslagsgivende faktoren bak nedskjæringen. Blant nyheter av negativ den siste tiden har Battlefield V solgt vesentlig dårligere enn EA hadde forventet, og Anthem har som kjent heller ikke vært en suksess.

EA er imidlertid ikke alene om å måtte ty til betydelige nedskjæringer. Som Gamer.no meldte i februar kuttet konkurrenten Activision rundt 800 stillinger til tross for rekordresultater i 2018.

Activision har rundt 9900 ansatte, mens EA har rundt 9300 personer på lønningslisten, så førstnevntes nedskjæringer var dermed en god del mer dramatiske enn de EA nå foretar.

Les også: EA viser frem mer av Battlefield V: Firestorm i ny video »

Siste fra forsiden