Battlefield V - Firestorm

EA viser frem mer av Battlefield V: Firestorm i ny video

Utvikleren hinter også om flere turer til Norge utenfor battle royale-modusen.

Firestorm, battle royale-modusen til Battlefield V, nærmer seg med stormskritt. Lanseringsdatoen er satt til 25. mars, og mens utviklerteamet legger siste finpussen på verket jobber markedsføringsavdelingen hos EA på full spreng.

Spillere finner forskjellige våpen og gjenstander på Halvøy, med bedre utstyr for de som er villige til å ta sjanser.
EA

Torsdag slapp utvikleren en fersk gameplay-trailer, som forklarer mer om hva spillere kan vente av opplevelsen. Videoen, som du kan se over, tar oss med på turen fra flyet, ut i fallskjerm og ned for å sanke utstyr på Halvøy – det norskinspirerte kartet til Firestorm-modusen.

Battle royale i Battlefield-stil

Som EA har sagt tidligere vil kampene utarte seg på samme vis som Battlefield-spillere er vant til. Det blir kjøretøy til bruk på land, i lufta og på vannet, bygninger som kan ødelegges og selvfølgelig en rekke forskjellige våpen.

Sistnevnte finner man i varierende kvalitet, med titlene Epic, Rare og Common som indikerer hvor kraftig våpenet ditt er. Standardvåpen finner man overalt, mens de beste må man lete frem i pengeskap eller finne i kasser som med jevne mellomrom daler ned fra oven.

Ved å jobbe sammen kan lag ta seg inn i hemmelige bunkere, der man for eksempel kan finne ekstra kraftige stridsvogner. Disse er imidlertid ingen automatisk vinn-knapp, forteller utvikleren, da landeveisminer og granatkastere fortsatt kan rive dem i fillebiter.

Firestorm inkluderer flere gjenstander man ikke finner i andre Battlefield V-moduser.
EA

Ellers byr FIrestorm-modusen på diverse gjenstander og funksjoner man ikke ellers finner i Battlefield V. Blant annet kan man plukke opp ryggsekker og skuddsikre vester og man blir nødt til å lete frem riktig ammunisjon vår våpenet sitt. Ellers forteller DICE om muligheten til å fyre av pistolskudd mens man er nede for telling, så selv om du har slått ut en spiller er han ikke nødvendigvis uskadeliggjort helt enda.

Videre gir videoen en nærmere kikk på de mange bygningene og omgivelsene man får besøke, med alt fra rødmalte lover til turistvarder på svabergene. Ser man bort ifra den truende brannen og alle spillerne som vil deg til livs, kunne dette vært et riktig så fint sted å besøke.

Ikke ferdig med Norge

Halvøy og Firestorm blir tredje gangen Battlefield V-spillere får besøke Norge, eller i det minste kart inspirert av norsk natur, og det ser ikke ut til å stoppe der. DICE-produsent Aleksander Grøndal hintet nylig på Twitter om at teamet ikke riktig er ferdig med Norge, men akkurat hva det betyr får vi vente å se.

Foruten battle royale-brettet skilter Battlefield V med to flerspillerkart – Narvik og Fjell 652 – og en enspillerkampanje satt til Norge under andre verdenskrig. All nasjonalromantikken var imidlertid ikke nok til å overbevise vår anmelder, som ikke helt fant det han hadde håpet på i Battlefield V.

Les også: Slik blir det norskinspirerte Battlefield V: Firestorm-kartet »

Les også
Anmeldelse: Battlefield V

Siste fra forsiden