Dette er Amazons spillsatsing med Fire TV

Hyrer inn suksessrike utviklere, og har fått med seg Telltale på laget.

Amazon prøver seg på spill.
Amazon

Natt til torsdag viste Amazon frem sin nye medieboks, kalt Amazon Fire TV for første gang. Boksen, som er tilgjengelig i Amerika allerede nå, tar sikte på å konkurrere med enheter som Apple TV og Googles Chromecast, men har særlig ett fortrinn som gjør den ekstra spennende: videospill.

Egen håndkontroller

For å få mest mulig ut av boksens spillfunksjoner bør man dog kjøpe inn en egen dedikert spillkontroller, spesialutviklet for enheten. Kontrolleren dobler antallet spill man kan spille med boksen akkurat nå, med titler som Minecraft - Pocket Edition og NBA 2K14 liggende på lur. I tillegg får man med den eksklusive tårnforsvarstittelen Sev Zero på kjøpet.

Slik er Amazons kontroller. (Bilde: Amazon)

Kontrolleren i seg selv er ikke så ulik oppsettet Microsoft har på Xbox 360- og Xbox One-kontrolleren, med to analogstikker plasert på hver sin side av grepet. De vante frontknappene er trygt plassert der de hører hjemme oppe til høyre, mens et styrekors er klistret nede til venstre. I tillegg er navigeringsknapper plassert midt mellom alt, og de enkleste avspillingsknappene for mediainnhold ligger nederst under alt annet.

For å få tak i håndkontrolleren må man ut med 39,99 dollar, og den er i likhet med boksen kun tilgjengelig i Amerika på nåværende tidspunkt.

Bygger egen spilldivisjon

Hakket mer spennende er det at Amazon har bygd opp sitt eget spillstudio, og rekruterer både høyt og lavt. Mest notable akkurat nå er Portal- og Quantum Conondrum-designer Kim Swift og Far Cry 2-utvikler Clint Hocking. Dette melder Kotaku.

Sev Zero-trailer.

I tillegg har studioet vist frem noen av sine spill i en samlevideo, samt gått litt i detalj om tårnforsvarspillet Sev Zero som du kan se et glimt av til høyre. Samletraileren ser du nederst i artikkelen.

Tidligere i år kjøpte Amazon for øvrig Double Helix, studioet bak den Xbox One-eksklusive revitaliseringen av Killer Instinct.

Tredjepartsutviklere har også meldt sin interesse. The Walking Dead-studioet Telltale Games har allerede annonsert at de vil slippe første og andre sesong av suksesspillet til konsollen, sammen med pågående The Wolf Among Us og sitt kommende Game of Thrones-spill.

Det er likevel verdt å merke seg at Amazon selv ikke ser på Fire TV som en spillkonsoll, eller som en konkurrent til Wii U, PlayStation 4 eller Xbox One. De tror heller den kan by på opplevelser som ligger et sted mellom disse og mobilmarkedet.

Amazon er ikke de eneste som har prøvd seg på dette mellomsjiktet.
Husker du Android-konsollen Ouya? »

En samlevideo med spill som Amazon Game Studios jobber med.

Siste fra forsiden