Amazon - The Lord of the Rings

Amazon Game Studios lager Ringenes Herre-MMO

Nettrollespillet utvikles i samarbeid med kinesisk utvikler og blir gratis å spille.

Illustrasjonsbilde fra Middle-earth Enterprises. Det kommende spillet vil ikke fortelle historien om Frodo og Ringen.
Middle-earth Enterprises

Amazons spillavdeling har inngått et samarbeid med kinesiske Leyou Technologies om å lage et nettrollespill basert på Ringenes Herre. Spillet – som opprinnelig ble kunngjort av Leyou-eide Athlon Games i fjor – har hverken fått offisiell tittel eller slippdato, og de konkrete detaljene er så langt få.

En midlertidig logo er foreløpig alt vi har sett fra Amazon-spillet.
Amazon

I en pressemelding kan Amazon Game Studios' visepresident, Christoph Hartmann, fortelle at spillet vil finne sted i Tolkiens velkjente Midgard (Middle-earth). Handlingen skal riktignok være satt lenge før boktrilogiens historie, og spillet vil heller ikke ha noen tilknytning til Amazons kommende TV-serie om Ringenes Herre,

Les også: Amazon permitterte en rekke spillutviklere midt under E3 »

Samarbeidet skal kombinere Amazons MMO-utviklere, fra samme studio som lager det kommende New World, og Leyous kunnskap om utvikling av gratisspill og «games as a service»-modellen.

– Hvem iblant oss har ikke hatt lyst til å ta del i et episk eventyr? Mer enn 60 år etter lanseringen av Ringens Brorskap (den første boken i serien, journ.anm) gleder det oss at Amazon Game Studios har gått sammen med Leyou for å bruke hver sin ekspertise til å bygge et etterlengtet spill som lar oss dykke dypt inn i den kjære Midgard-verdenen, sa Fredrica Drotos, merkevaresjef hos Middle-earth Enterprises.

Det kommende eventyret blir riktignok ikke det første nettrollespillet basert på Ringenes Herre. Lord of the Rings Online har surret rundt siden 2007 – opprinnelig som et abonnementsbasert spill, før også det gikk over til en gratismodell i 2010.

Et spill om skapningen Gollum er også på vei.
Daedalic Entertainment skal fortelle historien om den stakkarslige fyren »

Siste fra forsiden