Lord of the Rings - Amazon

Amazons Ringenes Herre-MMO kansellert

Samarbeidet med Tencent brøt sammen.

Middle-earth Enterprises

Det blir ikke noe av Amazons nettrollespill basert på Ringenes Herre-universet. Det kunne Bloomberg bekrefte i helgen.

Spillet – som ble avduket sommeren 2019 – skulle la fans bygge sine egne historier i Tolkiens Midgard-verden, flere tusen år før historien om Frodo og Ringen. Utviklingen foregikk i samarbeid med kinesiske Leyou Technologies, men det oppsto problemer da Leyou ble kjøpt opp av megaselskapet Tencent i desember.

Kilder med kjennskap til situasjonen forteller at Amazon og Tencent aldri ble enige om nye kontrakter for å fortsette arbeidet. Partene selv har foreløpig ikke gitt noen offisiell grunn til kanselleringen, men bekrefter overfor Bloomberg at spillet er lagt på hylla.

– Vi elsker Ringenes Herre-universet, og er skuffet over at vi ikke får bringe spillet til kundene, sa en talsperson for selskapet.

Kanselleringen er nok en smell for Amazon Game Studios. Siden grunnleggelsen i 2014 har spillavdelingen slitt med å få ut spillene sine, med kanselleringer av både Crucible og Breakaway og gjentatte utsettelser av New World. Utviklerne som jobbet på Ringenes Herre-spillet blir nå flyttet over på andre prosjekter.

Google har gitt opp spillutvikling.
Selskapet la ned sine to spillstudioer tidligere i år »

Siste fra forsiden