Amnesia: The Dark Descent kan få oppfølger

Utvikler hinter om nytt skrekkapittel – denne gangen i Kina

Grøsserspillet Amnesia: The Dark Descent har skremt vannet av – og begeistret – svært mange spillere siden det ble sluppet i 2010. Nå kan det se ut til at utvikler Frictional Games pønsker på en oppfølger.

Stålsett deg

En ny side har dukket opp, nextfrictionalgame.com, som viser et utydelig bilde med «Amnesia» og «Something is emerging» skrevet over. Dersom du trykker på bildet, ledes du videre til et kart av Kina.

Skjermdump: nextfrictionalgame.com

I kildekoden til siden finnes det flere hint. Blant annet står det i beskrivelsen om siden:

«Velkommen til siden for det neste Frictional-spillet, en side som skal informere om spillprosjektene under utvikling. Vi bruker denne siden til å vise innhold fra et spill under utvikling, mens det ennå ikke har fått et eget, endelig navn.»

Som nøkkelord listes det opp 3D-spill, overlevelsesgrøsser, actioneventyr, førsteperson, skummelt, kommende spill og neste Frictional-spillet.

Dersom en oppfølger blir et faktum, er det antagelig flere som både vil grue og glede seg stort. Da vår anmelder Joachim fikk prøve seg på Amnesia: The Dark Descent, skrev han blant annet følgende om skrekkspillet:

«Amnesia: The Dark Descent er sannsynligvis det skumleste spillet jeg har spilt noensinne. Jeg har spilt spill siden åttitallet, og det har ikke skortet på gufne opplevelser (mitt aller første spillrelaterte mareritt fikk jeg i forbindelse med det siste nivået i Barbarian II på Commodore 64), men Amnesia er rett og slett i en annen liga. Det er så skummelt at jeg kvier meg litt med å anbefale det, av hensyn til nasjonens psykiske helse.»

Siste fra forsiden