Anmeldelse

Animal Crossing

Tenk deg en verden der dyr er som mennesker: De går på to bein, snakker, tenker og er lidenskapelig opptatt av moter og interiørdesign. Nei, det er ikke Disney, men nye Animal Crossing.

Side 1
Side 2
Side 3

Keep up with the Jones'
I tråd med vårt vestlige samfunn, er også dyrene i Animal Crossing svært utseendefikserte. De vil helst ikke bo i en ustelt by, så pass på å hold byen fri for ugress. Litt blomster og omorganisering av trær er heller ikke en dum idé. Lurer du på om byen trenger forbedringer, kan bybrønnen gi deg svar. Den kan også hjelpe deg med andre småting, en skikkelig ønskebrønn med andre ord. Byens gode navn og rykte avgjøres imidlertid ikke kun av det, hvordan ditt hus er innredet har også innvirkning. Huset bedømmes svært så kritisk etter størrelse og interiør, og en lav poengsum fra juryen i denne prestisjetunge konkurransen vil være en skam for byen og dens innbyggere.

Med dette ekstremt viktige oppdraget hengende over deg, er det klart at du blir butikkens beste kunde. Det er nesten ikke grenser for hvor rik byens handelsmann blir på din bekostning. Heldigvis får du igjen for det med større utvalg i butikken. Og det er mer enn nok å velge mellom. Animal Crossing har et så bredt spekter av brukelige og ubrukelige ting at til og med IKEA-gründer Ingvar Kamprad ville vært misunnelig. Det er dusinvis av kolleksjoner å velge mellom, og hver kolleksjon har sin tapet, gulvbelegg og møbler som matcher. Det stopper ikke der, for enhver interiørinteressert vet at det må mer til for å lage det perfekte hjem. Planter, dørmatter, bilder, bamser, gullfisk i bolle, tesett, TV og radio for å nevne en brøkdel. Du kan til og med få en NES, den herlige 8-bits-konsollen fra Nintendo. For hvilket hjem er komplett uten en spillkonsoll? Det beste med tingene er imidlertid ikke utvalget, men at mange av dem kan brukes.

Tilbake til nostalgien
Ja, du leste riktig: Brukes. Du kan for eksempel spille sanger med kassettspilleren og bruke skap og skuffer som lagringsplass når du ikke har plass til mer i lommene. Alt kan flyttes og vris på. Da skulle det bare mangle om du ikke fikk nyte godt av litt NES-spilling også. Hva med å fyre opp gode, gamle Donkey Kong eller Balloon Fight? Du kan velge om du vil spille dem på TV-skjermen eller laste dem opp til din Game Boy Advance. Da er det bare å ta med seg den håndholdte og spille så lenge du har strøm. Helt genialt. Når du er ferdig med TV-spillingen, blir poengene dine lagret på minnekortet.

Skulle du komme i den utenkelige situasjonen at du solgte din NES, så fortvil ikke. Nesten alle ting du har fått, kjøpt eller funnet kan bestilles hos butikkeieren. Din egen, lille postordrekatalog, ikke dårlig eller hva? Du kan til og med sende ting til en venn som sitter på en annen GameCube et helt annet sted. Fortell butikkeieren hva du vil sende og til hvem, så får du en kode. Denne gir du til kameraten, som kan gå til sin butikk og få gaven utlevert der. Du kan dessuten legge igjen beskjeder eller ting du vil vise frem, gi bort eller selge hos din private, ikke-levende hovmester, eller "gyroid" som tingen kalles. Det er også den du går til når du vil lagre, noe du kan gjøre når som helst. Hver gang du kjøper noe, får du en "raffle ticket". Siste dag i måneden holder herr Nook et lotteri, og du får ett lodd for hver femte billett. Her er det spennende ting å vinne.

Speil, speil på veggen der..
Du vil altså få huset ditt så fint og stort som mulig. Etter å ha betalt ned lånet, kan du mer enn gjerne få et nytt lån for å utvide det. Kanskje en kjeller eller en etasje til hadde gjort seg? Synes du fargen på taket er kjedelig, er det ingenting litt maling ikke kan ordne på. Med en slik sans for det estetiske, er det en selvfølge at også klærne er stilige. Du kan velge mellom en mengde ulike antrekk med matchende hatt. Pass gjerne på at paraplyen står i stil hvis det regner. Synes du det er for få mønstre du liker, kan du designe dine egne hos skredderen Mabel. Også dette kan enten gjøres på TV-skjermen eller på en Game Boy Advance. Som med NES-en er det bare å koble den håndholdte til GameCuben ved hjelp av en linkkabel, laste opp verktøy for å lage mønster, laste ned igjen og voilá: Du har blitt klesdesigner.

Når du fanger fisk, insekter og fossiler kan du velge om du vil selge dem eller donere dem til det lokale museet til alles forlystelse. Det stakkars museet har kun en skravlete, distré ugle, og lengter etter fornyelse. Fossiler må forresten sendes i brev til hovedmuseet for å bli klassifisert, og de kan verken selges eller doneres bort før det har blitt gjort. Brevskriving er i det hele tatt en viktig ting i Animal Crossing. Via post får du hilsener hjemmefra, nye tilbud fra ulike handelsmenn og holder kontakten med venner. Send gjerne med en liten gave, da blir de glade. Det er imidlertid ikke så nøye hva du skriver, til og med vilkårlige bokstaver tas imot med takk hvis dere er gode nok venner. Postkontoret fungerer også som bank, og dit går du for å betale ned lånet. Husk å ta en titt på byens tavle nå og da, der er mye nyttig informasjon.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden