Anmeldelse

Animal Crossing

Tenk deg en verden der dyr er som mennesker: De går på to bein, snakker, tenker og er lidenskapelig opptatt av moter og interiørdesign. Nei, det er ikke Disney, men nye Animal Crossing.

Side 1
Side 2
Side 3

Velkommen til Paradis
Har du en Game Boy Advance, er det enda mer moro å hente. Plugg inn, og du har tilgang til en tropisk øy. Et lite paradis. Her vokser det palmer rett utenfor hyttedøren din. Du står fritt til å innrede hytten slik du vil. Båtturen til øya tar litt tid, men det er absolutt verdt en titt. Har din tidligere nevnte venn også en Game Boy Advance, kan dere bytte øyer med hverandre. Bare pass på at du har litt tid til vennene dine innimellom all ferieringen, de kan fort bli fornærmet om du ikke hilser på dem ofte nok. Heldigvis er de enkle å blidgjøre igjen. Bruk også vennene dine som inspirasjonskilder i innredningen, du kan når som helst ta en titt i huset deres.

Grafikken i Animal Crossing er ikke akkurat noe å rope hurra for; søte figurer og fine farger kan ikke dekke over at det er kantete og lite forseggjort. Lydene er, som grafikken, lite å glede seg over, men søte er de i hvert fall. Musikken i byen er helt klart ment som bakgrunnsmusikk, den er dempet og diskret. Om ønskelig kan du endre denne etter eget ønske. Kameravinkelen er kun ovenfra, og det kan by på små problemer. Blant annet er det umulig å se gjennom løvet på trærne, og roter du deg inn i noen treklynger kan det være litt kronglete å komme seg ut igjen. Dessuten er det noen ganger vanskelig å få sentrert kameraet rett over deg, slik at det blir for langt til høyre eller venstre. Kontrollene føles innimellom lite responsive, og særlig NES-spillene kan med fordel spilles på Game Boy Advance. I hver by kan du ha fire karakterer, som på hver sin måte preger byen. Animal Crossing kommer forståelig nok levert med eget minnekort, for spillet krever stor lagringsplass.

Konklusjon
Animal Crossing er en lett livssimulator som passer for alle. I begynnelsen kan alt føles uoversiktelig, siden det ikke er noe uttalt mål fra start av. Etter kort fartstid er det imidlertid helt naturlig å passe på både by og hus, og shoppe til en er blakk. Det er enkelt å lære seg, og du får hint om hva du bør gjøre hvis du sitter fast i et oppdrag. Spillet er fylt av varme og humor, og det er rett og slett farlig vanedannende. Du bare må innom hver dag for å se hvordan det går, og kanskje få med deg et spesialtilbud eller to. Det er flere originale vrier i bruken av GameCube og Game Boy Advance sammen, og holder ikke det som lokkemiddel gjør nok helt sikkert muligheten for å spille gamle NES-spill susen. Både grafikk, lyder, kameravinkel og kontroller kunne med fordel vært bedre, men det hindrer ikke Animal Crossing i å være et av de beste spillene til GameCube dette året.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden