Åpen verden i neste Metal Gear Solid

Hideo Kojima gir deg mer frihet i sitt neste spill.

Microsoft åpnet årets E3 med en fersk videosnutt fra Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Der fikk vi se Snake på en hest i områder som minner om ørkenlandskapene man fikk utforske i Rockstars Red Dead Redemption fra 2010.

Skiftende vær og kreativ oppgaveløsing

I følge klippet skal spilleren få utforske en åpen verden, med realistisk og skiftende vær, dag- og nattsykluser og flere kreative måter å snike seg forbi fiender på. Når som helst kan det blåse opp til sandstorm, og det er nok ikke utenkelig at disse sandstormene, og andre værfenomener, kan brukes til å snike seg forbi hindringer. Videre lover spillet flere transportmetoder. I tillegg til riding fikk se både en bil og en stridsvogn i aksjon.

I tillegg hevdes det at det femte spillet i serien vil redefinere taktisk spionasje. Det virker som Kojima Productions legger opp til at snikingen skal planlegges nøye. Før Snake får ta fatt på oppdraget får han beskjed om å bruke kikkerten sin flittig, og hvordan oppdraget løses ellers er helt opp til ham selv.

Med ordene «la legenden komme tilbake til liv» setter hesten i full galopp gjennom den afghanske ørkenen. I løpet av snutten fikk vi se henger Snake på siden av hesten mens den passerte to intetanende vakter. På et senere tidspunkt klatrer vår spillhelt opp i en lastebil som ventet på at en flokk sauer skulle gi fri bane, og ble dermed transportert rett inn i løvens hule.

Inspirert av Assassin's Creed

Inne i fiendens landsby fikk vi se Snake hoppe og henge fra hustak, og det kan se ut til at utviklerne har hentet inspirasjon fra Ubisofts populære spillserie Assassin's Creed.

Bilder av små barn med maskingevær kan tyde på at dette spillet også vil berøre noen politiske temaer. I tillegg til barnesoldater fikk vi se barn og kvinner bak lås og slå som holdt diamanter i hendene, som sendte assosiasjoner til filmen Blood Diamond.

Da presentasjonsvideoen var ferdig dukket presidenten for interaktiv underholdning i Microsoft, Don Mattrick, opp på scenen sammen med Hideo Kojima. På stotrende engelsk lovde japaneren at Metal Gear Solid kom til å skinne på Xbox One på grunn av dens kraft og funksjoner.

Metal Gear Solid V foregår i 1984, og handlingen foregår dermed før hendelsene i det originale Metal Gear Solid-spillet. Handlingen i presentasjonen vi fikk på kveldens konferanse foregår i Afghanistan, hvor Kazuhira Miller er tatt til fange.

Les også: Kiefer Sutherland blir nye Solid Snake

Siste fra forsiden