Åpen verden-spill satt til Star Wars-universet?

Stillingsannonser tyder på at EA jobber med et stort Star Wars-prosjekt.

Star Wars Battlefront
LucasArts/Pandemic

Da Disney la ned spillutgiveren LucasArts var Electronic Arts raske med å snappe opp Star Wars-lisensen. Vi vet allerede at Battlefield-skaperne DICE har et nytt spill i Star Wars: Battlefront-serien på vei, og vi har også hørt at Dead Space-skaperne har et Star Wars-spill på gang. Nå har det dukket opp informasjon om et mulig tredje Star Wars-prosjekt.

EA Canada har nemlig lagt ut en stillingsannonse hvor de forteller at de jobber med et «stort, nestegenerasjons åpen verden-spill» satt til George Lucas' skremmende populære science fiction-univers. Det er internettdetektiven Superannuation som har gravd frem denne informasjonen, og dette er heller ikke første gangen Star Wars-navnet nevnes i forbindels med EA Canada. Tidligere i høst twitret Zeba Manki, som jobbet med rekruttering for EA, entusiastisk om en annen stilling på prosjektet.

Superannuation påpeker at det kan tenkes EA Canada jobber med samme prosjekt som Dead Space-skaperne Visceral Games, ettersom stillingsannonsen søker etter folk som har erfaring med jobber som foregår på mer enn ett sted. I tillegg minner han om at EA Canada har redusert staben i de nyere årene, og han tror ikke de har nok folk til å lede et prosjekt av denne størrelsen. Studioet jobber også med flere sportsspill, inkludert FIFA-serien.

Erfaren utvikler

EA Canada het forøvrig Distinctive Software før det ble kjøpt opp av EA, og ble startet av Jeff Sember og den tidligere Xbox-toppen Don Mattrick så langt tilbake som i 1983. De har alltid vært sportsfokusert, og sto blant annet for Hardball, 4D Sports Tennis og 4D Sports Boxing på åtti- og nittitallet. De har imidlertid også bilspill som Stunts og Test Drive på rullebladet.

Om rapportene stemmer blir dette første gangen vi får et åpen verden-spill satt til Star Wars-universet. Superannuation påpeker at Star Wars 1313 opprinnelig var ment som et åpen verden-spill, og at Just Cause-skaperne Avalanche på et tidspunkt var nær ved å signere en utvikleravtale om et Star Wars-basert åpen verden-spill med LucasArts. Star Avtalen med Avalanche kom aldri i havn, og Star Wars 1313 ble kansellert da LucasArts ble nedlagt.

Marius Kjørmo så faktisk på Star Wars 1313 før nedleggelsen, og selv om han ikke fikk noen grundig titt på spillet var han imponert over det han fikk se.

Siste fra forsiden