– Star Wars 1313 er satt på vent

Disney skal ha stagget utviklingen etter Lucasfilm-kjøpet.

Spillbloggen Kotaku har hørt fra kilder nær Star Wars 1313-utvikleren LucasArts at det lovende spillet har blitt satt på vent. Avgjørelsen om å stoppe den videre utviklingen skal ha blitt tatt i etterkant av Disneys oppkjøp av Lucasfilm i november.

LucasArts hevder på sin side at spillet ikke er kansellert.

– LucasArts har jobbet skarpt mot å dra nytte av de betydelige mulighetene som de nye Star Wars-filmene gir. Star Wars 1313 er fortsatt i produksjon, hevder de overfor Kotaku.

En ny retning for Disney

En stagging av det som virket å være et spill planlagt for neste generasjons spillkonsoller er ikke helt utenkelig. Disney-sjef Bob Iger fortalte i forbindelse med Lucasfilm-oppkjøpet at selskapet mest sannsynlig kom til å fokusere mer på sosiale- og mobilspill fremover enn på konsoll.

Star Wars 1313 var heller uferdig da vi bivånet det under E3 2012.

Forrige måned annonserte nostalgikonsernet et nytt kryssplattformprosjekt kalt Disney Infinity. Konseptet, som utvilsomt låner et par sider fra Activisions suksesspill Skylanders, virker å være mer i tråd med den nye spillstrategien – en plattform der spillerne kan utvide opplevelsen med kjøp av fysiske Disney-figurer.

Vi fikk en kjapp titt på Star Wars 1313 under avdukingen på E3 i 2012. Den gang virket sniktittskribent Marius Kjørmo spent på hva det endelige produktet ville ende opp med å bli, men begrenset entusiasmen litt i påvente av mer informasjon.

– Vi må nesten betrakte det som en demonstrasjon av den teknologien de arbeider med og ut i fra dette tolke hva slags spill de ønsker å lage. Selv om det var bare en liten brødsmule vi fikk presentert var det likevel nok til å vekke interessen, konkluderte han den gang.

Les hele snikitten av Star Wars 1313Les mer om Disneys Lucasfilm-oppkjøp

Siste fra forsiden