Åpne lommeboka for Diablo III

I Blizzards neste storspill skal man kunne handle for ekte penger.

Kjøp og salg av spillartikler i World of Warcraft har blitt en millionindustri. Blizzard har selv lagt svært begrensede føringer som tillater bruk av ekte penger til å tilegne seg digitalt utstyr. Gjenstandene man kan kjøpe er stort sett ridedyr og kosmetiske kjæledyr. Men på grunn av utstrakt svart handel av spillets valuta vil man i praksis kunne kjøpe mye av det tilgjengelige utstyret for ekte penger.

Les også: Blizzard går etter gulldyrkerne

Illegal økonomi utenfor spillutgivernes kontroll er selvsagt problematisk på flere måter, og det ser ut til at Blizzard ønsker å ta større kontroll med sitt neste storspill. I Diablo III skal man angivelig kunne bruke ekte penger på spillets auksjonshus. Dette ifølge IGN.

Sånn kan man gjøre i Diablo III.

Actionrollespillet skal komme med to typer auksjonshus: ett for bruk av ekte penger og ett for bruk av spillvalutaen gull. Det skal ikke være forskjeller på disse to annet enn hvordan man betaler, og det er altså på ingen måte nødvendig å åpne lommeboka for å kjøpe nytt og bedre utstyr.

Ikke uten baktanker

Blizzard akter å ta en fast avgift for hver gjenstand du selger, og hevder at dette skal bidra til å holde unna unødvendige «spam-oppføringer». De vil selvsagt tjene penger på det også.

Les også: Vår sniktitt på Diablo III

– I den vestlige verden fungerer tradisjonelt spillsalg utmerket. Hvis du tar en titt mot Østen, særlig Asias fastland, merker du at de har en annen forretningsmodell. Vi kan ikke selge spill i esker der, og det føles rart fordi det er som om vi påtvinger dem produktet vårt. Auksjonshuset kan bli den nye hovedinntekten for Diablo-serien. I fremtiden blir spillet kanskje helt gratis, slik som League of Legends. Alt dette er ubestemt, men fullt mulig, sier Blizzards Rob Pardo til IGN.

Sånn der også.

Auksjonshusene vil være inndelt i de samme regionene som selve spillet, og det er foreløpig ingen planer om la spillerne handle på tvers av regioner. Det gjøres også et poeng ut av at man ikke skal kunne ta penger direkte ut fra spillet. Dette skyldes ifølge Pardo at de da kommer til å fungere som en bank, og blir påtvunget ulike reguleringer som gjør prosessen mer komplisert.

I stedet vil man måtte benytte en tredjepartsleverandør, som også forventes å ta en viss prosentandel av pengene du har tjent. Etter at det er gjort kan du altså telle tusenlappene og bruke dem til hva du måtte ønske.

I samme intervju ble det for øvrig nevnt at Diablo III må spilles med tilkobling til Internett, av hensyn til spillernes sikkerhet og for å unngå juks. Alle figurene blir lagret på Blizzards servere, og man kan altså ikke spille enspillerdelen om man ikke er på Internett samtidig.

Diablo III utgis i løpet av 2012 til PC og Mac.

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden