Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Årets ti beste spill på mobil og nettbrett

Vi runder av året med de beste av de beste.

1: Side 1
2: Side 2

Det er slutten av året, og da skal 2017 oppsummeres. I år skal jeg prøve å oppsummere spillåret på mobil og nettbrett ned til de ti beste opplevelsene jeg har hatt med det mobile formatet i et tettpakket spillår.

Listen er variert, det er mange timer med enormt bra spill, og jeg håper det er noe for enhver smak her. Mange av spillene har tidligere kommet på andre plattformer, men de er rett og slett så bra at det ikke går ann å utelate de fra denne listen.

Jeg ser frem til et 2018 fylt med enda flere gode opplevelser på mobilen eller nettbrettet.

The Witness

Et fantastisk spill!
Thekla, Inc.

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Number None Inc.

Last ned The Witness: iOS, Android. Pris: 109 - 135 kroner.

Jeg anbefalte dette i september, og det er et selvskrevent spill på denne lista. Det er et av mine favorittspill fra 2016, og mobilversjonen er såpass vellaget at jeg spilte igjennom hele spillet enda en gang på nettbrettet.

– Det er spennende og underholdende på en måte svært få spill er. Det er så enkelt, men så ekstremt smart på samme tid, sa Andreas Bjørnbekk i sin anmeldelse av spillet i fjor, og gav det full pott her på Gamer.no.

Darkest Dungeon

Et helvete, men på en god måte..

Sjanger: Action, rollespill
System: iPad
Utvikler: Red Hook Games

Last ned Darkest Dungeon: iOS. Pris: 55 kroner.

Jo mer jeg spiller av Darkest Dungeon, jo mer glad i det blir jeg. Det kom også i 2016, i likhet med The Witness, og er også et av de aller beste spillene det året.

Les også
Anmeldelse: Milkmaid of the Milky Way

Det er vanskelig, du straffes beinhardt for feil, og hele spillet er lagt opp til at du som spiller skal lide deg gjennom prøvelsene til figurene dine.

Du skal lede en gruppe på fire leiesoldater gjennom en grotte, på jakt etter monstre og skatter. Red Hook Games har lesset på de turbaserte kampene en rekke interessante og kompliserte systemer, og du blir beinhardt straffet, uansett om du gjør feil eller ei.

Et av de aller beste spillopplevelsene du kan ha i dette formatet.

Monument Valley 2

Månedens vakreste og beste.

Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: ustwo

Last ned Monument Valley 2: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Monument Valley er et av de mest kjente, og også best likte mobilspillene som har kommet. Det banet vei for en type spill der mange har prøvd å kopiere eller forbedre det ustwo gjorde, men som ingen har klart.

Helt frem til oppfølgeren kom, som på mang emåter er et enda bedre spill enn originalen. Det mangler nok litt av mystikken, og det at det var nytt forrige gang, men dette er en spillopplevelse alle med mobil burde unne seg.

Soleklar plass blant de beste mobilspillene i 2017.

Old Man's Journey

Avslappende og nydelig.

Sjanger: Match 3
System: iOS, Android
Utvikler: Broken Rules

Last ned Old Man's Journey: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Det er historien i Old Man's Journey, samt den nydelige stemningen utviklerne greier å skape som gjør det til et så sterkt spill.

Du følger en gammel mann på hans reise (overrasket?), og historien er både velskrevet, tar opp voksne og seriøse temaer på en god måte, og er en behagelig og rolig opplevelse.

Satt sammen med nydelig musikk og visuell stil er dette en opplevelse jeg unner alle.

To the Moon

Stilen er nydelig.

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: X. D. Network Inc

Last ned To the Moon: iOS,Android. Pris: 55 kroner.

Det er ikke veldig mange spill som får full pott her på Gamer.no, men vår anmelder klinte til og gav To The Moon full pott, der han skrøt av historien og formidlingen i spillet.

Det formidler også en nydelig historie, som både er velskrevet, akkurat passe lang og som i det minste fikk meg til å tenke etter jeg hadde spilt ferdig spillet.

I tillegg til dette har spillet et fantastisk bra lydspor, så bra at det er verdt en gjennomspilling alene. Nydelig spill, og en av de beste spillene du kan spille på mobil eller nettbrett fra 2017.

1: Side 1
2: Side 2

Siste fra forsiden