Atari selger seg ut av Oddworld Inhabitants

Atari har til nå eid 50% av Oddworld Inhabitants, men nå har de solgt andelen sin til Microsoft. Samtidig har det kommet rapporter om at Electronic Arts skal gi ut utviklerens neste spill.

IGN forteller at Atari nå har brutt alle bånd med Oddworld Inhabitants, og solgt deres halvpart av selskapet til Microsoft. Atari (da kjent som Infogrames) kjøpte seg inn i selskapet i 1996, da fremtiden til denne utvikleren så svært lys ut. Den gangen var halvparten av Oddworld Inhabitants verd 7.1 millioner dollar. Nå har tidene imidlertid forandret seg, og Microsoft har sluppet unna med å betale 1.8 millioner dollar.

Det at Microsoft er selskapet som har kjøpt seg inn i Oddworld Inhabitants kommer nok som en liten overraskelse på mange. For en tid siden kunngjorde nemlig Microsoft at de hadde droppet avtalen med Oddworld Inhabitants om utgivelsen av Stranger (tidligere kjent som Steef's Oddysee), som er det neste spillet fra denne spesielle utvikleren. Nettstedet Computer and Video Games har akkurat funnet ut at Oddworld Inhabitants har sikret seg en ny utgiver til Stranger, og i følge deres kilder er det Electronic Arts som skal gi ut spillet.

Electronic Arts vil for øyeblikket ikke kommentere saken, men C&VG forventer at de vil offentliggjøre avtalen i løpet av måneden. Vi vil være tilbake med mer informasjon så snart vi får den.

Siste fra forsiden