Battlefield V dropper «premium pass» – alle fremtidige kart og modi blir gratis

Co-op er tilbake, og deler av spillet skal faktisk finne sted i Norge.

Onsdag kveld viste DICE frem Battlefield V for første gang, med en trailer som du kan se overfor.

Som ryktet vil årets innslag finne sted under 2. verdenskrig. Denne gangen skal dog fokuset ligge på områder fra krigen som ikke har fått sin tid i rampelyset tidligere. Faktisk blir Norge dratt frem som et eksempel, sammen med ruinene av Rotterdam i Nederland.

Dropper «premium pass»

Etter fjorårets Star Wars: Battlefront II-flause, som handlet om stor misnøye i hvordan spillet håndterte mikrotransaksjoner, virker det som om DICE vil prøve å endre litt på formelen.

EA

For første gang får alle som kjøper spillet alle fremtidige kart og utvidelser uten å betale mer. De siste ti årene har Battlefield-spillene lent seg på et system der man selger utvidelser individuelt, mest populært via såkalte «premium pass» – en ekstra transaksjon som sikrer spilleren alt av planlagt innhold.

I stedet skal altså alt lempes inn i en tjeneste kalt Tides of War, så fort innholdet kommer ut. Dette setter en stopper for den irriterende segmenteringen av spillerbasen – nå får alle tilgang til alt. Det skal heller ikke være mulig å kjøpe seg fordeler i spillet på andre måter.

Merk at dette neppe betyr at Battlefield V avstår fra mikrotransaksjoner i sin helhet.

Turen går til Norge

Kampanjedelen fra Battlefield 1, War Stories, kommer tilbake. Blant annet får vi denne gangen tre inn i skoene til en norsk kvinne – noe som både markerer den første gangen man kan spille som en kvinne og en norsk innbygger i Battlefield-serien.

EA

Ellers får vi et gjensyn med co-op-spilling i Combined Arms-modusen. Dette er tilfeldig genererte oppdrag der fire spillere skal løse forskjellige hindre. Grand Operations tar plassen til Operations fra Battlefield 1, og byr på kamper med 64 spillere som strekker seg over flere kart og modi.

I flerspillermodiene kan man selv velge utseendet og kjønnet til spilleravataren sin. Man kan også justere hvert våpen med forskjellige deler, samt gjøre kosmetiske og praktiske justeringer på kjøretøy.

Det blir også gjort noen ganske drastiske justeringer i hvordan spillet utfolder seg i flerspillerdelen. Man vil kunne bruke kjøretøy til å flytte opp på de store, tidligere stasjonære, våpnene. Og faktisk kan det virke som om Battlefield V napper en side ut av manualen til Fortnite Battle Royale – man vil kunne bygge og gjenreise forsvarsbygg på enkelte punkter på kart. I tillegg kan alle i skvadronen nå gjenopplive falne medspillere, uten å behøve å spille Medic-klassen.

Les også
Anmeldelse: Battlefield V

Battlefield V slippes 19. oktober, til PC, PlayStation 4 og Xbox One. En prøveutgave av spillet blir tilgjengelig på Origin og EA Access fra 11. oktober.

LES OGSÅ: EA-topp: – Vi har ikke råd til å gjøre de samme feilene med Battlefield eller Anthem som med Star Wars Battlefront II »

Siste fra forsiden