Bethesda beklager sviktende Fallout 76-kommunikasjon, kunngjør nye oppdateringer

Samtidig kan utvikleren få advokater på nakken for å nekte spillere refusjon.

Bethesda

De første ukene med Fallout 76 har blitt en frustrerende periode for spillere, hvor en rekke feil har skapt unødvendig bryderi. Samtidig har Bethesda delt lite informasjon om arbeidet med å rette opp i rotet, men det skal nå endre seg.

I en melding på Reddit legger utvikleren seg flat og beklager mangelen på kommunikasjon. Videre legger meldingen frem detaljer om to kommende oppdateringer, som ankommer Fallout 76 i begynnelsen av desember.

Større bærekapasitet og færre baseproblemer

Fallout 76 har så langt ikke vært den festen Bethesda hadde håpet på.
Bethesda

4. desember rulles den første oppdateringen ut. Denne introduserer økt bærekapasitet for figuren din, fra 400 til 600. Dette er i utgangspunktet en test for å se om endringen vil påvirke opplevelsen negativt, og dersom alt går greit vil kapasiteten økes ytterligere i fremtiden.

Ellers sørger oppdateringen for at man får riktig mengde bytte når man beseirer en sjefsfiende, mens Cryolator-våpenet skal fryse spillere fast på korrekt vis. I tillegg får man vende tilbake til spillverdenen utenfor Vault 76 dersom spillerfiguren bar på for mye idet man døde, og det skal ikke lenger være mulig å sette seg fast inne i en Power Armor-drakt.

Uken etter – nærmere bestemt 11. desember – rulles den neste oppdateringen ut. Her implementerer Bethesda flere PC-spesifikke funksjoner, som en «push-to-talk»-knapp og støtte for 21:9-bildeformat.

Oppdateringen skal også sørge for at du ikke mister basen din dersom du logger inn og noen andre har bygget på din plass. I stedet får du et varsel om at byggeplassen din er opptatt før du logger deg inn. Deretter kan du enten fortsette prosessen og bare bygge et annet sted, eller du kan overføre basen din til en annen server hvor plassen er ledig.

En ny bulldoserfunksjon skal også gjøre det raskere å fjerne små trær, steiner og så videre, slik at du lettere kan plassere basen din der du vil.

Potensielt søksmål på gang

Mens Bethesda omsider tar steg for å blidgjøre fansen, er det allerede for sent for mange. Flere skal ha forsøkt å få tilbake pengene sine – enkelte har lykkes, mens andre har ikke vært like heldige – til tross for at vilkårene for kjøp på PC sier at man ikke kan få refusjon om man først har lastet ned spillet. Gitt spillets problemer har ikke det falt i god jord, og nå har advokater blitt koblet inn i saken.

Nå har advokater tatt sikte på Fallout 76.
Bethesda

Advokatfirmaet Migliaccio og Rathod har innledet en etterforskning av Bethesda Game Studios, for å lansere et spill med store feil og for å nekte spillere refusjon.

– Mens mindre feil og problemer er forventet ved lanseringen av de fleste nye spill, ble Fallout 76 lansert med en oppdatering på 56 GB som har vist seg å kun være begynnelsen på spillets problemer. Spillere som har forsøkt å få pengene sine tilbake på grunn av spillets mange feil har ikke lykkes, og de sitter derfor igjen med et uspillbart produkt i påvente av ytterligere oppdateringer.

Les også
Anmeldelse: Fallout 76

Firmaet vurderer å gå til sak mot Bethesda, og søker etter flere spillere som har blitt nektet refusjon for Fallout 76. Utvikleren har foreløpig ikke kommentert saken.

Vår anmelder var ikke videre begeistret for Fallout 76.
– Ikke helt det jeg hadde håpet »

Siste fra forsiden