Warcraft kopi

Blizzard saksøker utvikler for å ha kopiert Warcraft

– Nesten alt i spillet er hentet fra oss, hevder Blizzard.

Er ikke helt sikker på hvem jeg skal kreditere for bildet …
Sina Games

Nettstedet Polygon melder at Blizzard har levert inn et søksmål mot Sina Games i midten av august. I søksmålet peker selskapet på hvordan Sina Games-spillet Glorious Saga henter en haug av navn, våpen, lyd, fiender og mer til er snappet rett ut fra deres Warcraft-univers og spill. Faktisk skal de ha gått så langt som å "låne" kjente navn som Jaina Proudmoore, Gul’dan, og Malfurion.

Ikke noe inspirasjon her, nei.
Sina Games, Blizzard

Det første tegnet på at Glorious Saga er litt mer enn inspirert av Warcraft kan man se allerede i ikonet på app-butikker, der et menneske og en orc er fengslet i en intens stirrekamp, nesten kliss likt omslagskunsten til Warcraft, Warcraft II: Tides of Darkness og World of Warcraft: Battle for Azeroth.

Blizzard ber om en oppreisning på 1,35 millioner kroner per overtredelse, samt dekning for kostnader rundt søksmålet.

Du kan selv se en video av Glorious Saga nederst i artikkelen, dersom du er nysgjerrig på hvordan spillet er.

Vanlig affære

Det er slettes ikke uvanlig å se spill som låner litt vel mye fra kjente merkevarer, men det er sjelden folk går så langt som Glorious Saga har gjort. Blizzard har dog pusset advokatene sine på andre spill tidligere, så det er ikke uvanlig at slike spill straffes for kopieringen.

I 2015 tok de for eksempel Lilith Games til retten i Taiwan for mobilspillet Soul Clash, mye av samme grunn som overnevnte Glorious Saga. Der var reaksjonen fra utvikleren interessant nok å saksøke andre spill som de mente kopierte Soul Clash.

Blizzard har nettopp gitt ut World of Warcraft Classic. Vår skribent tok en titt på lanseringsnatten, og det gikk som det måtte: Mine første timer med World of Warcraft Classic var en tro kopi av tiden i 2005 »

Glorious Saga. (Video: OGL Gameplays)

Siste fra forsiden