Feature

Brennhete spill i juni

Den ene spillmåneden topper den andre. Juni ser ut til å bli minneverdig.

Da var spillmåneden mai straks over, og vi fikk litt av hvert å hygge oss med. Det mest omdiskuterte var utvilsomt L.A. Noire, som viste lovende takter. Vi fikk da også andre spennende titler i den fagre vårmåneden. Brink, LEGO: Pirates of the Caribbean og DiRT 3 ble alle tilgjengelig for de store massene. Ja, også The Witcher 2 da, for en koloss av et rollespill!

Nå står altså juni for døren, og første halvdelen av denne måneden markerer en frenetisk innspurt før sommerdvalen. Da tenker jeg ikke bare på E3, som arrangeres 7.-9. juni. Nei, det er noe storspill på vei også. Vi har som vanlig plukket ut fem titler vi tror vil markere seg ekstra sterkt i den aktuelle måneden, denne gangen var det rekordvanskelig å utelate noen fra den listen.

inFamous 2 (PS3)

Ute: 8. juni

inFamous 2.

Den noe ufrivillige helten Cole kommer litt bardust på, sånn helt plutselig er inFamous 2 her! Det PlayStation 3-eksklusive spillet har litt av en jobb i å følge opp originalen fra 2009, men det vi har sett av oppfølgeren lover i hvert fall veldig godt. Dette kan bli et actionspill med massevis av klasse!

– Jeg har fått se hvordan Sucker Punch med inFamous 2 har tatt stegene mot å skape en mer helhetlig spillopplevelse, og forbedringene er klart definerte og fremtredende. Om inFamous 2 lykkes i sine ambisjoner om å skape et sandkassespill som teoretisk sett aldri slutter å by på innhold, gjenstår å se, skrev Audun Rodem i en ganske så fersk snikitt.

Blir dette helt elektrisk?

Duke Nukem: Forever (PC, X360. PS3)

Ute: 10. juni

Duke Nukem Forever.

Jepp, nå kommer det endelig. Etter nesten 15 år i utvikling ble det nettopp klart at skytespillet Duke Nukem Forever er ferdig, og på vei til en spillbutikk nær deg. Så gjenstår det å se om prosjektet går fra å være en parodi, til en skikkelig suksess fra Gearbox Software.

Premissene for spillet er at romvesener besøker jorden, at hensiktene deres er onde, og at Duke Nukem nok en gang må redde planeten. Forvent deg store eksplosjoner og masse humor. Her skal det nemlig slenges med leppa og damer skal sjekkes opp. I tillegg til det som garantert blir en ellevill enspillerdel, kommer Forever også med flerspillerstøtte.

Les også
Anmeldelse:

Det skal bli ekstremt spennende å se om dette spillet har tålt utviklingstidens tann.

Red Faction: Armageddon (PC, X360. PS3)

Ute: 10. juni

Red Faction: Armageddon.

Jeg var en av dem som ble veldig glad i Red Faction: Guerilla i 2009, og jeg hadde også et sterkt forhold til originalen på PlayStation 2. Derfor er det ingen overraskelse at jeg gleder meg til Red Faction: Guerilla. Nå er imidlertid handlingen flyttet fra Mars’ røde overflate til under bakken, man har nemlig problemer med maskinen som gjør planeten levelig for mennesker. Under jorda kan vi vente oss massevis av ødeleggelse og heslige fiender.

– Red Faction: Armageddon ser ut til å bli en intensiv opplevelse, preget av massive kamper og flygende byggevarer. Vi har ikke erfart mye av historien, men om den lever opp til lovnadene, kan vi stå ovenfor en minneverdig opplevelse, skrev Kristian Aasgård i vår ferskeste sniktitt.

Returen til den røde nabo kan ikke komme kjapt nok.

Alice: Madness Returns (PC, X360. PS3)

Ute: 16. juni

Alice: Madness Returns.

Dette American McGee-spillet kan enten floppe totalt, eller bli en innovativ hit. Jeg er fortsatt usikker på utfallet, men det er et eller annet med dette spillet som frister. Kanskje det er settingen? Eller at nettopp denne Alice i Eventyr-verdenen er totalt vridd og pervers i sin fremstilling.

– Alice: Madness Returns ser så langt ut til å bli et interessant actioneventyrspill. Plattform- og kampelementene henter det meste fra andre spill innen sjangeren, men fungerer uten problemer og gir nok av underholdning. Selve fortellingskonseptet virker spennende, her er potensialet stort for en god historie, skrev Tor Egil Andersen i sin sniktitt.

Dette blir nok ikke et eventyr for de minste!

Child of Eden (X360, PS3)

Ute: 17. juni

Kan dette bli det store gjennombruddet til Microsofts Kinect-teknologi? Vel, forhåndsomtalene har i hvert fall vært svært lovende. I vår sniktitt skrives det imidlertid at du bør være over middels glad i abstrakte bildelandskap og multisensorisk musikk for å bli helt forelsket – men det visuelle alene gjør denne tittelen verdt en nærmere kikk for de som har Kinect (og Move) i stua.

– En gang i blant dukker det opp et spill som er så hinsides bra, så hinsides vakkert, så hinsides deg at det nesten er litt skummelt. Jeg kan love deg at du sjelden kommer til å føle like stor innlevelse i et spill som dette, spesielt når du tar Kinect-støtten i betraktning, skrev Thomas Heger etter å ha testet spillet i Tokyo sist høst.

Du må nesten se på videoen (til høyre) med Heger i hovedrollen for å forstå fullt ut hva vi snakker om her. Dessuten er det morsomt å se en spilljournalist veive med armene.

Snadderloff

Som vanlig får vi ikke plass til alle godbitene i vår urangerte topp 5-liste. Vi skal ikke glemme at actionrollespillet Hunted kommer allerede 3. juni, dette er perfekt for samarbeid. 17. juni kommer både Dungeon Siege III og The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3DS – to spill som garantert serverer uhorvelig timer med spilletid.

Dungeon Siege III.

24. juni kan de uten frykt nyte F.E.A.R. 3, mens svømmere kan bade med Michael Phelps samme dag. Ikke glem at Shadows of the Damned også kommer på denne datoen, det kan bli ganske så interessant. Sjekk vår Spillkalender for full oversikt!

Vi får også en oppdatering til Nintendos 3DS i løpet av måneden. Da får vi en nettleser til konsollen, samt en Nintendo eShop – pluss masse annet snop.

Noe av det aller største som skjer i juni er imidlertid spillmessen E3 i Los Angeles, som går av stabelen neste uke. Til helgen setter jeg, Øystein og Lasse oss på flyet til California for å gi en rekordbred dekning av messen. Vent deg et mylder av blogger, sniktitter og intervjuer fra Englenes By – dette blir helt rått, avtalene vi har så langt er uhyre kule.

Så hva gleder du deg til i den første sommermåneden. Blir det bare sol og grill, eller er det satt av tid og penger til et spill eller to også?

Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden