Bungie bannlyste Destiny 2-spillere uten grunn

Nå har studioet forklart hva som skjedde.

Activision

PC-versjonen av Destiny 2 har omsider nå blitt lansert, og det viser seg at det nye spillet ikke har bydd på en helt smertefri opplevelse for en del. Som blant annet Polygon melder har en rekke spillere nemlig blitt bannlyst fra spillet – tilsynelatende uten grunn.

Både på Bungies eget forum og på Reddit har flere spillere rapportert at de har blitt kastet ut av Destiny 2 uten å forstå hvorfor.

Det ble først antatt at spillerne ble bannlyst fordi de brukte programvare fra tredjeparter som samhandler med spillet, deriblant strømmeappen XSplit og kommunikasjonsappen Discord.

Bungie

Feiltakelse

I etterkant av rapportene publiserte Bungie imidlertid et blogginnlegg hvor de presiserer at de ikke har bannlyst noen spillere på grunn av bruk av legitim tredjepartsprogramvare, slik som appene nevnt over. I en oppdatering av blogginnlegget litt senere opplyser studioet derimot at de oppdaget en gruppe spillere som faktisk har blitt urettmessig bannlyst, men da ved en feiltakelse.

Disse spillerne skal nå ha fått tilbake tilgang til spillet, og det er trolig primært denne gruppen som har klaget over å ha blitt bannlyst uten grunn. I tillegg til denne gruppen kan Bungie imidlertid opplyse at de på onsdag også bannlyste 400 spillere fra Destiny 2 av legitime grunner.

Disse skal ha blitt kastet ut på grunn av bruk av det Bungie kaller verktøy som truer spillets felles økosystem, altså formodentlig jukseprogramvare og lignende. Om man er tvil om hvilke tredjepartsprogrammer som Destiny er kompatibelt med har Bungie opprettet en egen hjelpeside som gir svar.

Sjekk ut vår test av Destiny 2 »

Siste fra forsiden