Call of Duty setter nok en utrolig salgsrekord

Activision topper stort sett sine egne meritter nå.

Inntil nylig fantes det ikke et eneste underholdningsprodukt i verden, ikke en eneste film, bok eller CD-plate, som hadde solgt for en større sum i åpningsuka enn Call of Duty: Black Ops. Denne uka ble det klart at Modern Warfare 3 har overtatt denne rekorden, ifølge Gamespot.

Få, om noen spill, har vært så populære.

Activsion og Call of Duty har også satt salgsrekorder for åpningsdagen tre år på rad, en seiersrekke som startet med Modern Warfare 2. Det er en bragd ingen underholdningsserier noen gang har oppnådd før dem.

Bare i USA og Storbritannia skal Modern Warfare 3 ha solgt for 400 millioner dollar, eller over 2,2 milliarder norske kroner, i løpet av åpningsdagen.

Elite sliter

Activision-sjefen Bobby Kotick kan fortelle at Modern Warfare 3 også har satt en ny rekord for Xbox Live-nettverket, da for høyst antall brukere som spiller samme spill samtidig. Den tidligere rekorden tilhørte selvsagt Black Ops.

Dette massive presset har også bivirkninger. Spillenes eksterne spillersentral Elite har for eksempel opplevd store problemer de siste dagene. Det har vært problematisk å koble seg til betalingstjenesten, og Activision forteller at de gir alle Elite-medlemmer en gratis måned.

Call of Duty: Modern Warfare 3 ble utgitt 8. november i år, til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3.

Les også: Vår anmeldelse av Call of Duty: Modern Warfare 3
Les også: Ranere stjal varebill full av Modern Warfare 3-spill

Siste fra forsiden